Çorum’da "Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Vadisi" tamamlandı

21 February Thursday, 2019
Çorum’da Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı OKA ile İl Özel İdaresi işbirliğinde hayata geçirilen Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Vadisi kurulum çalışmaları tamamlandı. Tesiste yıllık 10 milyon fide üretilerek Türkiye’nin aromatik bitki ithalatının önüne geçilmesi hedefleniyor.
Çorum’da

Çorum Dodurga’da Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı OKA ile İl Özel İdaresi işbirliğinde hayata geçirilen Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Vadisi kurulum çalışmaları tamamlandı.

3,5 milyon liraya mal olan tesiste bulunan 2 bin 400 metrekarelik sera ve 120 bin metrekarelik açık sahada kapari, kişniş, kimyon, sarı kantaron, tıbbi nane gibi bitkiler ve aromatik bitki fidanları yetiştirilecek.

Tesiste yıllık 10 milyon fide üretilerek Türkiye’nin aromatik bitki ithalatının önüne geçilmesi hedefleniyor.

Çorum Valisi Mustafa Çitfçi, Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Vadisi’nde incelemelerde bulundu. Yatırımın ülke ekonomisine bir an önce katma değer sağlaması için temennide bulunan Vali Çiftçi, tesis hakkında Tarım ve Orman İl Müdürü Orhan Sarı ile proje koordinatörü Burak Turna’dan bilgi aldı.

İl Müdürü Sarı, tesisin ekonomiye büyük bir katkı sağlayacağını belirterek “Tıbbi aromatik ve ıtri bitkiler bununla ilgili bakanlığımızın da destekleri var. Türkiye bu bitkileri yurt dışından ihraç ediyor. İlk etapta fide üretimi gerçekleştirerek farklı illere göndereceğiz. Ekonomiye büyük katkısı olacak. Türkiye, bu bitkilerin fidanı için her yıl milyonlarca avro harcıyor. Bizim burada üreteceğimiz fidanlar, ülkemizin dört bir yanındaki çiftçilere yerli fidan olarak ulaştırılacak. Böylelikle bu alandaki açığı kapatmış olacağız.” dedi.

çorum tıbbi aromatik bitki