Türkiye'nin önemli patates ambarlarından biri olarak bilinen İzmir'in Ödemiş ilçesinde sökülen güz patatesi Nevşehir'e tohumluk olarak götürülüyor.
Türkiye'nin önemli patates ambarlarından biri olarak bilinen İzmir'in Ödemiş ilçesinde sökülen güz patatesi Nevşehir'e tohumluk olarak götürülüyor. Yağışlı seyreden hava şartları kış patatesinin sökümünü geciktirirken, üç-beş gün iyi giden hava koşulları, yaz patatesi ekimi için fırsat yarattı.
Geçtiğimiz yıllara nazaran ekimi azalan patateste, bir tarlada patates sökülürken, hemen yanındaki tarlada patates dikilmesi Ödemiş'in merkezinde bulunduğu Küçük Menderes Ovası'nın topraklarının verimliliğini kanıtlıyor.
Üretici Esat Kurt, yaz patatesinin ekim-dikim işlemlerinin Mart ayı başına kadar devam ettiğini belirterek, hava şartlarına ve rekolteye göre yaz patatesinin genel durumunun ortaya çıktığını kaydetti.
Nevşehir'den Ödemiş'e tohumluk getirdiğini, geri giderken de tohumluk patates götüreceğini belirten Nevşehirli kamyoncu Mustafa Taşkın, iklim şartları nedeniyle Niğde ve Nevşehir bölgesinde kış patatesi üretiminin yapılamadığı için yüzlerce kilometrelik yolu tohumluk patates almak için kat ettiklerini söyledi.
Samsun'un Bafra ilçesinde, 2025 yılında ekimi yapılan tütünün...
Devamını Oku ->
Bahar mevsiminin gelmesiyle birlikte meyveciliğin merkezi...
Devamını Oku ->
Ankara'da sürdürdüğü şehir hayatını bırakan Nurcan Göçmen,...
Devamını Oku ->
Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timi, flamingolar için 24 saat...
Devamını Oku ->
Doğa Koruma ve Milli Parklar ekipleri Kahramanmaraş’ta yaralı...
Devamını Oku ->
Ordu İl Tarım ve Orman Müdürü Bayram Ay bayram tatilinde...
Devamını Oku ->
Bursa'nın Karacabey ilçesinde Yağışların ve Uludağ'daki karların...
Devamını Oku ->
Kışı karlar altında geçiren Van’da yağışlar barajlardaki su...
Devamını Oku ->