Denizler hayalet ağlardan kurtuluyor

27 September Tuesday, 2022
Balıkesir'de "Hayalet Ağların Temizlenmesi Projesi” çerçevesinde bugüne kadar 5 futbol sahası büyüklüğündeki 12 bin metrekare hayalet ağ denizden çıkarıldı.
Denizler hayalet ağlardan kurtuluyor Denizlerde hayalet ağlara karşı temizleme çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Çalışmaların yapıldığı noktalardan biri de Balıkesir kıyıları oldu.

Çalışmaların başladığı 2021’den buyana; Marmara ve Ege Denizi kıyılarından 12 bin metrekare hayalet ağ çıkarıldı. Ortalama 5 futbol sahası büyüklüğüne denk gelen ağların yanı sıra denizlerden birçok plastik atık çıkarıldı.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi, Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün iş birliğiyle yürütülen “Hayalet Ağların Temizlenmesi Projesi” çerçevesinde 2021 yılında başlatılan çalışmalar, 2023 yılına kadar aralıksız devam edecek.

Deniz canlılarının yaşamında büyük tehlike oluşturan hayalet ağların temizliğine düzenli olarak devam edilmesi için sona erecek protokolün ardından bir yenisi daha imzalanacak. Bu sayede denizlerin temizlenmesinin yanı sıra; sualtı canlılığının artırılması, suni resif oluşturulması, kırmızı mercanların korunması gibi birçok bilimsel proje takip edilecek.
balıkesir balıkçılık hayalet ağa temizlik deniz