Denizlide gıda sektörünün durumu, sorunları ve çözüme yönelik önerilerin gündeme getirildiği geniş katılımlı bir toplantı düzenledi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Denizli İl Müdürlüğü tarafından, gıda sektörünün durumu, sorunları ve çözüme yönelik önerilerin gündeme getirildiği geniş katılımlı bir toplantı düzenledi.
Denizli Valisi Abdülkadir Demir'in başkanlığında Ticaret Odası Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Pamukkale Üniversitesi, Denizli Belediyesi, Kaymakamlar ile çeşitli kurum ve kuruluşların üst düzey yöneticileri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, başkanları ile Denizli'de gıda sektöründe öne çıkan işletmelerin temsilcileri, meslek odaları ve çok sayıda davetli katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık Denizli İl Müdürü Sezgin Kutlu, gıda sektörünün genel durumu, gıda güvenliğine yönelik çalışmalar ve denetim faaliyetleri hakkında bilgiler verdi.
Denizli Valisi Abdülkadir Demir, gıda sektörünün tüm dünya için hayati önem taşıyan stratejik bir sektör olduğunu belirterek, kriz dönemlerinde mevcut durumu koruyabilen tek sektörün gıda sektörü olduğunu ifade etti. İnsanların ulaşımdan, giyimden, ev eşyasından tasarruf edebileceğini söyleyen Demir, beslenmelerinden fedakârlık edemeyeceklerini ve bu yüzden gıda sektörünün önümüzdeki yıllarda da önemini mutlaka koruyacağını kaydetti. Demir, bu nedenle gıda sektörünü çok önemsediklerini ve sektördeki sıkıntıları belirlemek ve bunlara çözüm önerileri getirmek için toplantı düzenlediklerini sözlerine ekledi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu da, Denizli'deki gıda sektörü hakkında bir sunum yaptı.
Sunumun ardından sektörde faaliyet gösteren işletmelerin ve odaların temsilcileri kendi sektörleri hakkında değerlendirmeler yaparak sorunlarını ve çözüm önerilerini dile getirdiler.
Şırnak'ın Silopi ilçesindeki Sera Organize Tarım Bölgesi'nde 42...
Devamını Oku ->
Kocaeli'de verimli ve sürdürülebilir tarım için yapay zeka ve...
Devamını Oku ->
Erzincan Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsünde oluşturulan yeni...
Devamını Oku ->
İzmir’in Selçuk ilçesinde, incirde kalite ve gıda...
Devamını Oku ->
Karadeniz'in tarımsal üretimini tehdit eden kahverengi kokarcaya...
Devamını Oku ->
Antalya'nın Kumluca ilçesinde sezonun ilk zeytinleri toplanıyor.
Devamını Oku ->
Tekirdağ'ın Saray ilçesinde süt üretimi yapan Sevcan Bayraktar,...
Devamını Oku ->
Çorum’da tarımsal üretimin geliştirilmesi, ürün çeşitliliğinin...
Devamını Oku ->