Denizlili kadınlar yaz kış üretiyor

04 February Monday, 2019
Yaz aylarını tarlada bahçede üreterek geçiren kadın çiftçiler, kış aylarını farklı uğraşlarla değerlendiriyor. Denizli Belediyesi’nin Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile ortaklaşa açtığı kurslara katılan kadın üreticiler amigurimi diye isimlendirilen örgü bebek kursuna yoğun ilgi gösterdi.
Denizlili kadınlar yaz kış üretiyor Haber: Denizli İl Enformasyon

Denizli’de açılan amigurimi yani örgü bebek kursuna ilgi yoğun oldu.

Çocuklara zarar vermeyen örgü oyuncaklar yapmayı  kursta öğrenen kadınlar aile bütçesine de katkı sağlıyor.
Denizli İl Tarım ve Orman Müdürü Yılmaz Erkaya, amaçlarının tarımsal üretimin az olduğu dönemlerde kadınların üretime devam etmelerini sağlayarak istihdam yaratmak olduğunu söyledi.

Erkaya “Kursiyerlerimiz öğrendikleri ile kendilerine değer katıyorlar. İl Müdürlüğü olarak kırsalda yaşayan kadın çiftçilerimize yönelik düzenlediğimiz bu tür kurslar bundan sonra da devam edecektir.” dedi.

Doğal iplerden renk renk oyuncaklar ören kadınlar farklı teknikler öğrenerek üretime katkı sağlamanın keyfini yaşıyor.

Hobi olarak başladığı kurstan oldukça memnun olduğunu ifade eden kursiyerlerden Aysun Çakar, “Evde geçirdiğim zamanımı değerlendirmek için bu kursa katıldım. Yeni ve farklı şeyler öğreniyoruz. İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüzün düzenlediği bu kurs sayesinde bir şeyler yapabileceğimi fark ettim. Çocuklarımıza sağlıklı oyuncaklar yapabiliyorum. Amaç ne olursa olsun insanlar burada yeni bir şey öğrenmenin mutluluğunu yaşıyor” ifadelerini kullandı.

Bebek, fil, kedi, köpek, uçak, araba örmek için bir tığ ve bir iplik kursiyerlere yetiyor.

Organik ipler kullanıldığı için kolayca temizlenebilen ve uzun ömürlü olan oyuncakları kimi kursiyerler kendi çocukları için, kimileri de aile bütçelerine katkı amaçlı yapıyor.
 
denizli kadın çiftçi kurs amigurimi