Deprem bölgesinde hayvan yemi dağıtımı sürüyor

14 February Tuesday, 2023
Kahramanmaraş merkezli iki depremden etkilenen köylerdeki üreticilere de yardım eli uzatıyor. Köylerde evleri ve ahırları zarar gören çiftçilere çadır yardımı ulaştırıldı. Bölgede hayvan yemi dağıtımı da aralıksız devam ediyor.
Deprem bölgesinde hayvan yemi dağıtımı sürüyor
Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen bölgelerde, hayvan yemi dağıtımı çalışmalarının, Bakanlık koordinasyonunda aralıksız devam ettiğini bildirdi.

Kirişci, Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen bölgelerde hayvan yemi dağıtımı çalışmalarına ilişkin değerlendirmede bulundu.

Bakan Kirişci, "Bakanlığımız koordinasyonunda yetiştiricilerimiz için hayvan yemi dağıtımlarımız aralıksız devam ediyor. Personelimiz ve hayırsever vatandaşlarımız ile birlikte eli öpülesi çiftçilerimizin her daim yanındayız. Bir olacağız, tüm zorlukları birlikte aşacağız." ifadesini kullandı.

Diğer taraftan depremin etkili olduğu 10 ilden gelen talepler doğrultusunda harekete geçen ekipler, çiftçiler tarafından karşılanması mümkün olmayan çadır ve yem ihtiyacına yönelik tespitler yaptı. Bu kapsamda ilk etapta 4 bin hayvan çadırı ihtiyacının karşılanması için harekete geçilerek bölgeye çadır sevkiyatına başlandı. Hayvan çadırlarının, Bakanlık ekiplerince tespiti yapılan yerlerde kurulma çalışmaları devam ediyor.

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürlüğü, halk ekmek fabrikaları başta olmak üzere, afet bölgesindeki illerin ve bu bölgelere ekmek gönderen yakın illerin ekmek üreticilerine un tedarikinin koordinasyonuyla un, makarna, bulgur, bakliyat firma, federasyon ve bağlı derneklerinin deprem bölgesine yapacakları yardımları organize ediyor.

TÜRKŞEKER de Malatya fabrika sahasına kurulan çadır kentte depremzedelerin barınma ve yiyecek ihtiyaçlarını karşılıyor.
deprem hayvancılık yem çadır destek tmo gıda tarım ve orman