Aydının Didim ilçesinde Denizden çıkarılan deniz patlıcanları Çine ve Japonyaya gönderiliyor.
Aydın'ın Didim ilçesinde Deniz'den çıkarılan deniz patlıcanları Çin'e ve Japonya'ya gönderiliyor. Kilosu 1,5 TL ile 6 TL arasında deniz patlıcanlarının satıldığı öğrenilirken, üreticiler ise fiyatlar memnun değil.
Aydın'ın Didim İlçesinde balıkçıların kış sezonunda geçim kaynağı deniz patlıcanları oldu. Ege Bölgesinin değişik yörelerinden gelen ve Didimli balıkçılarında içerisinde yer aldığı 54 tekne, Didim açıklarında deniz patlıcanı topluyor. Denizin 6 metre ile 20 metre arasında toplanan deniz patlıcanları daha sonra kamyonlarla firmalara naklediliyor.
Kendi teknesiyle Ayvalık'tan Didim'e gelerek deniz patlıcanı toplayan Baybora Gizep haftanın 5 günü denizde deniz patlıcanı topladıklarını ve sabah saat 8'den akşam 5'e kadar çalıştıklarını söyleyerek "Şu an bu işi yapan Didim'de 54 tekne var. Siyah deniz patlıcanın kilosunu 1,5 ile 2 TL, beyazın kilosu ise 4 ile 6 TL arasından satılıyor. Geçen yıla oranla fiyatla bizi memnun etmiyor." dedi.
Gizep, toplanan deniz patlıcanların kamyonlarla nakledildiğini belirterek "Toplanan ürünler Çin'e, Japonya'ya ve İtalya'ya ihraç ediliyor. Çin'de ve Japonya'da yeniyor, İtalya'da ise kozmetik sektöründe kullanılıyor." dedi.
Kurban Bayramı yaklaşırken İstanbul'a kurbanlık hayvan girişleri...
Devamını Oku ->
Geçen yıl Karaman’da yaşanan zirai don olayından etkilenen elma...
Devamını Oku ->
Samsun'un Bafra ilçesinde 2025 yılı temmuz ayında ekimine...
Devamını Oku ->
Kars düzenlenen Digor Şenliği’nde besicilerin süslediği buzağılar...
Devamını Oku ->
Türkiye'nin hububat üretiminde önemli yere sahip Mardin'de...
Devamını Oku ->
Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki ekim yapılan tarım arazileri dronla...
Devamını Oku ->
Hatay'da öğrenciler topraksız tarım yöntemiyle marul ve çilek...
Devamını Oku ->
Van'da üreme dönemindeki inci kefalinin korunması için denetimler...
Devamını Oku ->