Değişik ülkelerden gelen aktivist, akademisyen ve kamu kurumu temsilcileri, Türkiyeden Kenyaya, İrandan İsraile, Kazakistandan Yunanistana, dünyanın bir zamanlar balıklara ev sahipliği yapan, kuşlara, bitkilere ve insanlara hayat veren göllerinin kurumasının nedenlerini tartıştı. Gölleri yaşatmak için bölgesel işbirliğinin ilk adımları atıldı.
Kuruyan Göller İçin Uluslararası Buluşma toplantısı Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesinde gerçekleştirildi.
Doğa derneğinin desteği ile düzenlenen toplantıya Orta Asya, Afrika, Ortadoğu ve Balkanlar'dan 10 ülkeden aktivist, akademisyen ve kamu kurumu temsilcileri katıldı.
Toplantıda Türkiye'de ve dünyada göllerin kurumasının ardında yatan ortak sebepler ve çözüm önerileri tartışılırken, gölleri yaşatmak için bölgesel işbirliğinin ilk adımları atıldı.
İki gün sürecek toplantıların açılışında; Burdur Vali Yardımcısı Bahir Altunkaya, Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Saatcı, Doğa Derneği Başkanı Güven Eken, Doğa Derneği Genel Müdürü Engin Yılmaz birer konuşma yaptı.
Şırnak'ın Silopi ilçesindeki Sera Organize Tarım Bölgesi'nde 42...
Devamını Oku ->
Kocaeli'de verimli ve sürdürülebilir tarım için yapay zeka ve...
Devamını Oku ->
Erzincan Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsünde oluşturulan yeni...
Devamını Oku ->
İzmir’in Selçuk ilçesinde, incirde kalite ve gıda...
Devamını Oku ->
Karadeniz'in tarımsal üretimini tehdit eden kahverengi kokarcaya...
Devamını Oku ->
Antalya'nın Kumluca ilçesinde sezonun ilk zeytinleri toplanıyor.
Devamını Oku ->
Tekirdağ'ın Saray ilçesinde süt üretimi yapan Sevcan Bayraktar,...
Devamını Oku ->
Çorum’da tarımsal üretimin geliştirilmesi, ürün çeşitliliğinin...
Devamını Oku ->