Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğünün Türkiye genelinde ekmek israfını önlemek adına yapılan kampanyalar çerçevesinde, Elbistanlı öğrenciler de ekmek israfına dikkat çekmek amacıyla yürüdüler.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü'nün Türkiye genelinde ekmek israfını önlemek adına yapılan kampanyalar çerçevesinde, Elbistanlı öğrenciler de ekmek israfına dikkat çekmek amacıyla yürüdüler.
Battalgazi İlköğretim Okulu tarafından organize edilen etkinlikte, öğrenciler ekmek israfına dikkat çekmek amacıyla ellerinde taşıdıkları dövizler ve attıkları sloganlarla vatandaşları uyardılar. Elbistan Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik, ekmek israfının önüne geçmek adına birçok çalışma gerçekleştirdiklerini ifade ederek, "Çocuklarımızın da söylediği gibi, dünyada 7 milyar insan yaşıyor. Bu insanların 1,5 milyarı beslenme sorunu yaşıyor. İnsanlar tarafından milyonlarca ekmek israf ediliyor. Bu israf hem ülkemizde hem dünyada önlendiğinde açlık sorunu bir nebzede olsa önlenecek. İsrafı önlemek yeni okullar demek, yeni iş imkânları demek, daha müreffeh bir hayat demek" dedi. "Ekmek israfına hayır' sloganı ile okul binasından şehir merkezine kadar yürüyen öğrenciler ise, ülkemizde her gün 7 milyon ekmeğin israf edildiğini belirterek, vatandaşları daha hassas olmaya davet ettiler. Battalgazi İlköğretim Okulu Müdürü Uğur Naci Cehiz ise, yapılan çalışmanın çok önemli olduğuna dikkat çekerek, ekmek israfının mutlaka önlenmesi gerektiğini söyledi. Öğrencilerinin bu konuda çok istekli olduklarını belirten Cehiz, kampanyaya destek veren herkese teşekkür etti.
Şırnak'ın Silopi ilçesindeki Sera Organize Tarım Bölgesi'nde 42...
Devamını Oku ->
Kocaeli'de verimli ve sürdürülebilir tarım için yapay zeka ve...
Devamını Oku ->
Erzincan Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsünde oluşturulan yeni...
Devamını Oku ->
İzmir’in Selçuk ilçesinde, incirde kalite ve gıda...
Devamını Oku ->
Karadeniz'in tarımsal üretimini tehdit eden kahverengi kokarcaya...
Devamını Oku ->
Antalya'nın Kumluca ilçesinde sezonun ilk zeytinleri toplanıyor.
Devamını Oku ->
Tekirdağ'ın Saray ilçesinde süt üretimi yapan Sevcan Bayraktar,...
Devamını Oku ->
Çorum’da tarımsal üretimin geliştirilmesi, ürün çeşitliliğinin...
Devamını Oku ->