Dünyanın önde gelen, ''Türkiye'nin en büyük su iletim tüneli'' konumundaki Suruç Tüneli'nin inşaatı yüzde 80 oranında tamamlandı.
Dünyanın önde gelen, "Türkiye'nin en büyük su iletim tüneli" konumundaki Suruç Tüneli'nin inşaatı yüzde 80 oranında tamamlandı.
Suruç Ovası Pompaj Sulama Projesi'nin en önemli ayağını oluşturan ve tamamlandığında yaklaşık 95 bin hektar alanı sulayacak Suruç Tüneli'ndeki çalışmalar, 8 ayrı şantiyede 2 yılı aşkın süredir devam ediyor.
Tünelin kazımı için İtalya'dan getirilen 8 metre çapında, 152 metre uzunluğundaki "tünel delme makinesi" ile yürütülen çalışmalarda günlük ortalama 30 metre ilerleme sağlanıyor.
Gelecek yıl tamamlanması planlanan tünel ile Atatürk Barajı'ndan Suruç Ovası'na saniyede 90 ton su akıtılacak. Milli ekonomiye her yıl ortalama 75 milyon dolar katkı sunması öngörülen projenin, yaklaşık 200 bin kişiye de istihdam sağlaması planlanıyor.
GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil, 17 kilometre uzunluğundaki tünelde hızla sona yaklaşıldığını belirtti.
Tünelin yüzde 80'inin bittiğini ifade eden Karahocagil, tünelden bu yıl içerisinde su akıtılacağını kaydetti.
Sadrettin Karahocagil, tünelin devasalığına dikkati çekerek, çalışmaların yürüdüğü bölgelere özel kurulan demir yolu hattıyla ulaşıldığını sözlerine ekledi.
Samsun'un Bafra ilçesinde, 2025 yılında ekimi yapılan tütünün...
Devamını Oku ->
Bahar mevsiminin gelmesiyle birlikte meyveciliğin merkezi...
Devamını Oku ->
Ankara'da sürdürdüğü şehir hayatını bırakan Nurcan Göçmen,...
Devamını Oku ->
Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timi, flamingolar için 24 saat...
Devamını Oku ->
Doğa Koruma ve Milli Parklar ekipleri Kahramanmaraş’ta yaralı...
Devamını Oku ->
Ordu İl Tarım ve Orman Müdürü Bayram Ay bayram tatilinde...
Devamını Oku ->
Bursa'nın Karacabey ilçesinde Yağışların ve Uludağ'daki karların...
Devamını Oku ->
Kışı karlar altında geçiren Van’da yağışlar barajlardaki su...
Devamını Oku ->