Türkiye'nin en uzun, dünyanın önde gelen su iletim tünellerinden biri olan Suruç Tüneli'ndeki çalışmalarda 9 bin metreye ulaşıldı
Türkiye'nin en uzun, dünyanın önde gelen su iletim tünellerinden biri olan Suruç Tüneli'ndeki çalışmalarda 9 bin metreye ulaşıldı.
GAP Bölge Kalkınma İdaresi (BKİ) Başkanı Sadrettin Karahocagil, Suruç ilçesinin son 20 yılda sürekli su sıkıntısıyla gündeme geldiğini belirterek, Suruç Ovası Pompaj Sulama Projesi'yle bu sorunun aşılacağını ifade etti.
Karahocagil, bölgedeki tarım potansiyelinin söz konusu proje sayesinde artacağını söyledi.
GAP Eylem Planı kapsamında yürütülen çalışmaların en önemli ayaklarından birisini Suruç Ovası Pompaj Sulama Projesi oluşturuyor.
3 yıl önce temeli atılan ve gelecek yıl sonunda tamamlanması planlanan 17 bin 185 metre uzunluğundaki tünel sayesinde Atatürk Barajı'ndan Suruç Ovası'na saniyede 90 ton su akıtılarak, Suruç ilçesi ve çevresindeki 134 yerleşim yerinde toplam 94 bin 814 hektarlık alan modern sistemlerle sulanacak.
Kahramanmaraşlı genç girişimcilerin tavuk çiftliği kurma hayali...
Devamını Oku ->
Türkiye'nin önemli bal üretim merkezlerinden Sakarya'da...
Devamını Oku ->
Ispartalı elma üreticileri hasat sezonunu umutla bekliyor....
Devamını Oku ->
Siirt’te buğday hasadı şenlikle başladı. Kentte buğday üretiminin...
Devamını Oku ->
Çankırı İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, “Kırsal Dezavantajlı Alanlar...
Devamını Oku ->
Kastamonu'da lise öğrencileri, atık ve doğadan topladıkları...
Devamını Oku ->
Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün, “Altındaneler Toprakla...
Devamını Oku ->
Mardin'de orman yangınlarıyla mücadele ve ormancılık...
Devamını Oku ->