Erzincan’da sürü yönetimi kursu

16 January Thursday, 2020
Erzincan’da İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve İl Halk Eğitim Merkezi'nin işbirliği ile Sürü Yönetimi kursu düzenlendi
Erzincan’da sürü yönetimi kursu

Erzincan İl Tarım ve Orman Müdürü Murat Şahin ve Erzincan İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İbrahim Karakuş, Erzincan İli Merkez ilçesinde 56 kursiyerin eğitim gördüğü kursu ziyaret etti.

Erzincan'ın 430 binin üzerinde küçükbaş hayvan varlığına sahip olduğunu hatırlatan İl Müdürü Şahin, küçükbaş hayvancılık sektörünün bir ülke markası olan Erzincan Tulum Peynirinin üretimi açısından büyük önem taşıdığını vurguladı. Küçükbaş hayvancılık sektörünün gelişimi için sürüleri yöneticilerinin bilinçli olmasının büyük önem taşıdığına dikkat çeken Şahin, sürünün idare edilmesi, otlatılması, beslenmesi ve bakımı, hastalık ve zararlılardan korunması gibi birçok konuda sürü yöneticilerine büyük işler düştüğünü söyledi.

Kurs kursiyerlere koyun ağılı ve keçi barınağı kurabilme, koyun ve keçi ırkını seçebilme, küçükbaş hayvanların besleme ve bakımını yapabilme, çoğaltabilme, bulaşıcı ve yetiştirme hastalıklara karşı koruyabilme ve mücadele edebilme, biyogüvenlik uygulamalarına hâkim olma yeteneği kazandırmayı amaçlıyor. Kırsal alanda sürü yönetimi elemanlığını daha cazibeli bir meslek haline getirmek te kursun hedefleri arasında.

sürü yönetimi İl Tarım ve Orman Müdürlüğü