Erzincan il müdürlüğü gıda denetimlerini yüzde yüz artırdı

17 January Friday, 2020
Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’ne bağlı Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü ekipleri, gıda güvenirliliğinin sağlanması, tarladan sofraya kadar devam eden gıda üretiminde tüketici sağlığının korunması amacıyla gıda denetimlerini artırdı.
Erzincan il müdürlüğü gıda denetimlerini yüzde yüz artırdı Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürü Murat Şahin, yaptığı açıklamada “2019 yılında büyük bir titizlikle sürdürdüğümüz gıda denetimlerini bir önceki yıla göre yüzde 100 artırarak, il genelinde toplam 4 bin 6 denetim gerçekleştirdik” dedi.

Erzincan genelinde bulunan, gıda üretimi ve satışı gerçekleştirilen toplam 2 bin 355 işletme, 2019 yılında toplam 4 bin 006 denetim yapıldı. Ekiplerin büyük bir titizlikle gerçekleştirdiği gıda denetimlerinin amacı tüketici sağlığının korunması, gıda hijyeninin sağlanması, Türk Gıda Kodeksine uygun gıda üretiminin sağlanması olarak belirtildi.
İl Müdürü Murat Şahin, Erzincan’da gıda denetimlerine büyük bir önem verdiklerini belirterek, gıda üretiminin ve gıda satışının toplumun tüm kesimlerini ilgilendiren bir konu olduğunu, kendi sorumluluklarının son derece büyük olduğunu söyledi. Şahin, Erzincan’da gıda üretimi, satışı ya da tüketimi gerçekleştirilen toplam 2.355 işletme olduğunu, işletmelerin güvenli gıda üretimi gerçekleştirip gerçekleştirmediğini yıl boyu denetlemekle görevli olduklarını hatırlattı.

Bu çerçevede amaçlarının, güvenilir gıda arzının sağlanması ve kamuoyu sağlığının korunması olduğunun altını çizen Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürü Murt Şahin, en iyi denetçinin tüketici olduğunu ifade etti.
Öte yandan Şahin tüketicilerin, gıda üretimi veya satışı gerçekleştirilen işletmelerde karşılaştıkları olumsuz bir durumda tereddüt etmeden ücretsiz olarak hizmet veren Alo 174 Gıda Hattını arayarak şikayetlerini bildirmeleri gerektiğini hatırlatarak, bunun bir vatandaşlık görevi olduğunu belirtti.

Tarım ve Orman İl Müdürü Murat Şahin, 2020 yılında da denetimlerin titizlikle yürütüleceğini, ekiplerin düzenli olarak denetimleri sürdüreceklerini kaydetti.
gıda denetimi Erzincan İl Müdürlüğü. Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü