Erzurum’da bahar bereketiyle geldi

16 April Thursday, 2020
Türkiye tarımının önemli merkezlerinden Erzurum’da tarlalarda, ahırlarda, seralarda bahar telaşı yaşanıyor. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın tohum ve fidan destekleriyle yoğun bir üretime başlayan çiftçiler de yaşanan zor günlere rağmen gelecek sezondan umutlu.
Erzurum’da bahar bereketiyle geldi Haber: Erzurum İl Enformasyon

Tüm yurtta tarımsal üretimin sürdürülmesi için seferberlik ruhuyla çalışan Tarım ve Orman Bakanlığı, Erzurum’da çiftçilere tohum ve fidan desteği verdi, tarlalar, seralar canlandı.

Erzurum İl Tarım ve Orman Müdürlüğü bahar çalışmalarına hızlı başladı. Kentte yürütülen çeşitli projeler kapsamında çiftçilere yazlık buğday tohumu, ceviz fidanı, fasulye tohumu, sebze fidesi, yem bitkisi tohumu dağıtıldı.

‘Ceviz Yetiştiriciliğinin Yaygınlaştırma Projesi’ kapsamında İspir, Pazaryolu, Tortum, Uzundere, Oltu, Olur ilçelerinde dağıtılan 30 bin adet sertifikalı ceviz fidanı toprakla buluştu.
 
Binlerce dekar tarım arazisinde tarımsal üretimin canlandırılmasını sağlayan destekler çiftçilerin de yüzünü güldürdü.

Covid-19 salgını sürecinde çiftçilerin üretimle ilgili sorun yaşamamaları için çalıştıklarını dile getiren il müdürlüğü yetkilileri üreticileri il ve ilçe müdürlüklerine gitmek yerine telefonla aramaları konusunda uyardı. Saha çalışmalarına devam eden personel, 65 yaş üstü çiftçilere evlerinde yardımcı oluyor, çiftçilerin her türlü sorunuyla ilgilenip onlara destek oluyor.
erzurum bahar bereket tarım orman il müdürlüğü üretim destek