“Kimse Geride Kalmasın”

04 August Thursday, 2022
Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı, kırsalda yaşayan kadınların güçlendirilmesi için Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü ile işbirliği yaptı. Yapılan işbirliği ile hayata geçirilen projenin bölgesel başlangıç çalıştayında proje paydaşları ve uzmanlar bir araya geldi.
“Kimse Geride Kalmasın” “Kimse Geride Kalmasın” sloganıyla hayata geçirilen “Türkiye Ve Orta Asya’da Kırsalda Yaşayan Kadınların Katılımının Arttırılması Ve Güçlendirilmesi Projesi” kapsamında düzenlenen “FAO- Türkiye Gıda Ve Tarım Ortaklık Programı Bölgesel Çalıştayı” Ankara’da yapıldı.

Programın açılış konuşmalarını FAO Orta Asya Alt Bölge Koordinatörü ve Türkiye Temsilcisi Viorel Gutu ve Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı Yayım ve Eğitim Daire Başkanı Nimet Kaleli yaptı.

Kırsalda kadın girişimciliğini ve kooperatifleşmeyi arttırmak için çalıştıklarını dile getiren; Yayım ve Eğitim Daire Başkanı Nimet Kaleli, Tarım ve Orman Bakanlığı olarak, kırsalda yaşayan kadınlar için; gelir getirici, mesleki beceri kazandırıcı, çalışma koşullarını iyileştirici, faaliyet çeşitliliğini arttırıcı, sosyo-ekonomik yönden güçlendirici projeler uyguladıklarını belirtti.

Kadın çiftçiler için eğitim ve yayım çalışmalarına öncelik verdiklerinin altını çizen Kaleli, günümüz şartlarına uygun olarak; girişimcilik, istihdam, pazarlama stratejileri ve kooperatifleşme konularında sahada çalışan çok sayıda kadın üreticiye projeler ve eğitim programlarıyla ulaştıklarını ifade etti.

Toplantıda; Tacikistan Cumhuriyeti Tarımdan Sorumlu Bakan Yardımcısı Jabbor Nosirzoda, Özbekistan Cumhuriyeti Tarım Bakan Yardımcısı Kahraman Yuldashev de birer konuşma gerçekleştirdi.
eğitim yayın yayım fao kırsal kadın proje çalıştay tarım ve orman