Fındıkta yol haritası belirlenecek

05 April Friday, 2019
Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından Ordu’da düzenlenecek Ulusal Fındık Çalıştayı’nın hazırlıkları tüm hızıyla sürüyor. 11 Nisan’da başlayacak çalıştay öncesi açıklama yapan TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal “Çalıştayda ürünün üretiminden ticaretine, ihracatından depolanmasına kadar birçok konuda yol haritası ortaya konulacak." dedi.
Fındıkta yol haritası belirlenecek Ordu’da düzenlenecek Ulusal Fındık Çalıştayı’nın hazırlıkları tüm hızıyla sürüyor.

Toprak Mahsulleri Ofisi TMO tarafından düzenlenen çalıştay 11-12 Nisan tarihlerinde yapılacak.

Çalıştay öncesi yazılı açıklama yapan TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal “Çalıştayda ürünün üretiminden ticaretine, ihracatından depolanmasına kadar birçok konuda yol haritası ortaya konulacak." dedi.

Güldal "Bu çalıştayda ürünün üretiminden ticaretine, ihracatından depolanmasına kadar birçok konuda yol haritası ortaya konulacak. Fındık konusunda çözülmesi gereken birçok mesele var. Karadeniz Bölgesi'nin 16 kentini ilgilendiren fındığın daha kaliteli, daha yüksek verimde üretilmesi, ülke ve bölge ekonomisine, üreticilere daha çok katkı sağlayacak şeklide bu üretiminin planlanması lazım. Geçen her gün zaman kaybıdır." sözlerini ifade etti.

Güldal açıklamasının devamında "Devlet, zaten hiçbir zaman fındığı gözardı etmiyor. Türkiye'nin fındıkta kalite ve verimi yükseltmeye şiddetle ihtiyacı var. Fındık ticaretinden daha fazla gelir elde edilmeli. Fındıkta yapılacak iyileştirmeler ülke ekonomisine olumlu etki yapacak.” ifadelerini kullandı.

Güldal son olarak “Fındık, ülke ekonomisine döviz kazandıran en önemli tarımsal ürünlerden bir tanesi, 'stratejik ürün' kabul edilmeli. Ürünün veriminin ve kalitesinin artması, değerini de artırır. Kaliteli fındık, daha yüksek fiyatla satılır. Kalite yüksek oldukça döviz girdisi de fazla olur.”  değerlendirmesinde bulundu.
 
ordu fındık tmo çalıştay