Fındık bahçelerine ürünün olgunlaşma döneminde bakım yapılmaması sebebiyle rekoltede önemli düşüş yaşanıyor.
Fındık bahçelerine ürünün olgunlaşma döneminde bakım yapılmaması sebebiyle rekoltede önemli düşüş yaşanıyor.
Ordu Ziraat Odası Başkanı Uğur Cörüt, yaptıkları bir araştırma sonucunda fındık üreticilerinin bahçelerine ilgisiz kaldıklarını belirlediklerini söyledi. Bu ilgisizliğin günden güne arttığını ifade eden Cörüt, bunun rekolte ve ürünün kalitesine olumsuz yansıdığını anlattı.
Son yıllarda özellikle fındık fiyatlarındaki istikrarsızlıktan dolayı üreticinin bahçesine sahip çıkmadığını belirten Cörüt, bunun sonucunda hem rekoltenin düştüğünü hem de fındık kalitesinin istenilen seviyede olmadığını söyledi.
Fındık üreticilerinin bahçe bakımı yapmamasının nedenleri arasında, alan bazlı destek ödemelerinin de yer aldığını anlatan Cörüt, "Üretici zaten 'oradan paramı alıyorum' düşüncesinde. 15-20 dönüm bahçesi olan bir üretici ciddi miktarlarda destek ödemesi alıyor. Ortaya çıkan bu tabloda biraz da bunun etkisi var" şeklinde konuştu.
Siirt’te buğday hasadı şenlikle başladı. Kentte buğday üretiminin...
Devamını Oku ->
Çankırı İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, “Kırsal Dezavantajlı Alanlar...
Devamını Oku ->
Kastamonu'da lise öğrencileri, atık ve doğadan topladıkları...
Devamını Oku ->
Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün, “Altındaneler Toprakla...
Devamını Oku ->
Mardin'de orman yangınlarıyla mücadele ve ormancılık...
Devamını Oku ->
"Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Projesi"nin hibe desteğinden...
Devamını Oku ->
İzmir’in Seferihisar ilçesinde üretilen yavru sazan balıkları, iç...
Devamını Oku ->
İzmir Kınık Organize Tarım Bölgesi'nde oluşturulacak yüksek...
Devamını Oku ->