Gedelek turşusu festivalle tanıtıldı

13 September Thursday, 2018
Bursa’nın ünlü Gedelek turşusunun tanıtılması amacıyla Orhangazi 5'inci Gedelek Turşu Festivali düzenlendi.
Gedelek turşusu festivalle tanıtıldı Haber: Bursa İl Enformasyon
Kamera: Bilgin ÇALIŞKAN
Fotoğraf: Orhan KAĞITÇI

Orhangazi Kaymakamlığı, Orhangazi Belediyesi ve Ticaret ve Sanayi Odası işbirliği ile bu yıl 5'incisi yapılan Gedelek Turşu Festivali, Gedelek Mahallesi meydanından, kortej yürüyüşü ile başladı.

Stantların kurulduğu festival alanındaki törenler Büyükşehir Belediyesi Mehteran ekibi ve kılıç kalkan ekibinin gösterileri ile devam etti.

Festivalin açılışında bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Ergun Güngör, Gedelek turşusunun coğrafi işaretli ürün olarak tescil aldığına dikkat çekti.

Güngör, “Sadece Orhangazi’yi, Bursa’yı değil ülkemizi de uluslararası platformda en iyi şekilde temsil eden Gedelekli vatandaşlarımızı kutluyorum. 5. Si düzenlenen Gedelek Turşu Festivali bu yıl çok daha önemli ve anlamlı. Gedelek turşusu Bursa için 7. coğrafi işaretli ürün olarak tescil aldı. Festivalin yöreye katkısı malum marka değeri de giderek artan Gedelek Turşusu hak ettiği yeri bulacaktır.’’ dedi.

Törende konuşan Mahalle Muhtarı Mehmet Dönmez de, "Festivalin mahallemize büyük katkıları oldu. Festival sayesinde daha önce 25 bin ton üretim kapasitesi bulunan turşu imalatımız bugün 50 bin tonlara ulaşmış durumda" dedi. 

Açılış töreninin ardından festival alanında kurulan stantları gezen protokol üyeleri turşuların tadına da baktı. Gedelek Turşu Festivali2ne Bursalılar yoğun ilgi gösterdi.
 
Bursa Orhangazi Gedelek Turşu Festivali coğrafi işaret