Milas Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, Bafa Belediyesi ve Bursa Koza Birlik işbirliğiyle sürdürülen "Geleneksel İpekböcekçiliğini Teşvik ve Geliştirme Projesinin 2013 üretim sezonu başladı.
Milas Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, Bafa Belediyesi ve Bursa Koza Birlik işbirliğiyle sürdürülen "Geleneksel İpekböcekçiliğini Teşvik ve Geliştirme Projesi'nin" 2013 üretim sezonu başladı.
Sezon öncesi Bursa Koza Birlik yetkilileri, Milas'a gelerek üreticilere yönelik eğitim ve tanıtım toplantılarına başladı. Toplantılara ilgi yoğun oldu.
Bafa Belediye Başkanı Zühra Dönmez'in de katıldığı toplantıda Bursa Koza Birlik Denetim Kurulu üyesi Durmuş Yılmaz, ipekböceğinin üretim safhalarının görüntülerini içeren sunum yaptı.
2011 sezonunda yüzde 40 üretim artışı yakalandığına dikkat Yılmaz, sezon öncesi umutlu konuştu. Yılmaz, yaş kozanın geçen yıl kilogramı 23.5 liradan alındığını bu yıl ise fiyatın bu rakamın üzerinde olacağı müjdesini verdi. Üç yıldır devam eden proje ile geleneksel ipekböcekçiliği Bafa'da bir çok aile için yeni geçim kapısı oldu.
Kurban Bayramı yaklaşırken İstanbul'a kurbanlık hayvan girişleri...
Devamını Oku ->
Geçen yıl Karaman’da yaşanan zirai don olayından etkilenen elma...
Devamını Oku ->
Samsun'un Bafra ilçesinde 2025 yılı temmuz ayında ekimine...
Devamını Oku ->
Kars düzenlenen Digor Şenliği’nde besicilerin süslediği buzağılar...
Devamını Oku ->
Türkiye'nin hububat üretiminde önemli yere sahip Mardin'de...
Devamını Oku ->
Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki ekim yapılan tarım arazileri dronla...
Devamını Oku ->
Hatay'da öğrenciler topraksız tarım yöntemiyle marul ve çilek...
Devamını Oku ->
Van'da üreme dönemindeki inci kefalinin korunması için denetimler...
Devamını Oku ->