Milas Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, Bafa Belediyesi ve Bursa Koza Birlik işbirliğiyle sürdürülen "Geleneksel İpekböcekçiliğini Teşvik ve Geliştirme Projesinin 2013 üretim sezonu başladı.
Milas Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, Bafa Belediyesi ve Bursa Koza Birlik işbirliğiyle sürdürülen "Geleneksel İpekböcekçiliğini Teşvik ve Geliştirme Projesi'nin" 2013 üretim sezonu başladı.
Sezon öncesi Bursa Koza Birlik yetkilileri, Milas'a gelerek üreticilere yönelik eğitim ve tanıtım toplantılarına başladı. Toplantılara ilgi yoğun oldu.
Bafa Belediye Başkanı Zühra Dönmez'in de katıldığı toplantıda Bursa Koza Birlik Denetim Kurulu üyesi Durmuş Yılmaz, ipekböceğinin üretim safhalarının görüntülerini içeren sunum yaptı.
2011 sezonunda yüzde 40 üretim artışı yakalandığına dikkat Yılmaz, sezon öncesi umutlu konuştu. Yılmaz, yaş kozanın geçen yıl kilogramı 23.5 liradan alındığını bu yıl ise fiyatın bu rakamın üzerinde olacağı müjdesini verdi. Üç yıldır devam eden proje ile geleneksel ipekböcekçiliği Bafa'da bir çok aile için yeni geçim kapısı oldu.
Tarım ve Orman Bakanlığının desteklerini hassas gruplara...
Devamını Oku ->
Türkiye'nin kışlık sebze ihtiyacının büyük bölümünü karşılayan...
Devamını Oku ->
Muş İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı...
Devamını Oku ->
Tarım ve hayvancılığa can suyu olan Kars ile Ardahan'daki...
Devamını Oku ->
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, IPARD III...
Devamını Oku ->
Gıda sektöründe uygunsuzluğa geçit vermeyen ekipler Mersin’de su ...
Devamını Oku ->
Antalya'da, "Sürdürülebilirlik Akademisi"nin ilk eğitim programı...
Devamını Oku ->
Diyarbakır yaban hayvanları için şefkat dolu bir merkeze sahip....
Devamını Oku ->