Gençler kütüphaneciliği uzmanından dinledi

05 June Wednesday, 2024
Hacettepe Bilgi Topluluğunun düzenlediği “Kariyerinde İz Bırakanlar” söyleşileri farklı alanlarda kariyer yapmış kişililerle öğrencileri buluşturuyor. Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı Kütüphane Hizmetleri Koordinatörü Mehmet Bilir de söyleşinin konuğu oldu. Samimi bir ortamda gerçekleştirilen söyleşi de Bilir, gençlerin sorularını yanıtladı, tecrübelerini paylaştı.
Gençler kütüphaneciliği uzmanından dinledi
Kütüphanecilik, dijital kütüphane, staj imkânları, kariyer planları… Öğrenciler kariyer sahipleriyle bir araya geldi, merak edilen konular ele alındı.

Hacettepe Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü bünyesinde faaliyet gösteren Hacettepe Bilgi Topluluğu tarafından “Kariyerinde İz Bırakanlar” söyleşisi düzenlendi.

Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı Kütüphane Hizmetleri Koordinatörü Mehmet Bilir söyleşinin konukları arasındaydı. Moderatörlüğünü Esin Acartürk ile Zeliha Karacaoğlan’ın yaptığı söyleşide öğrencilerin sorularını yanıtlayan Mehmet Bilir, uzun yıllara dayanan tecrübelerini paylaştı.

Gençlerin en çok merak ettiği konular ise kütüphaneciliğin geleceği, kütüphanelerde dijitalleşme, kütüphane hizmetlerindeki değişen trendler ve kariyer açısından kütüphanecilik oldu.

Çok samimi bir havada geçen söyleşide Koordinatör Bilir, öğrencilerin tüm sorularını yanıtladı.

“Kariyerinde İz Bırakanlar” söyleşisinin diğer konuşmacıları da; Cumhurbaşkanlığı Bilgi ve Belge Yönetimi Daire Başkanı Serkan Menteş, MirAkıl Veri İşleme şirketi yöneticisi Rumeysa Çölden Akgül, TED Üniversitesi Ayşe Ilıcak Kütüphanesi'nden Sebahat Keçici’ydi.

Beytepe Kampüsü Tuğrul İnal Salonunda gerçekleştirilen söyleşiyi Ankara Üniversitesi ve Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'nden de öğrenciler de dinledi.

Toplantı sonunda katılımcılara ve kütüphanecilik camiasının duayenlerinden Hacettepe Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bülent YIılmaz’a plaket takdim edildi.
kariyerinde iz bırakanlar kütüphane dijital hacettepe bilgi belge eğitim ve yayın