Gıda güvenilirliği personel eğitimiyle başlıyor

10 June Monday, 2024
Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, gıda denetimlerinde aktif görev alan personele yönelik eğitim programı düzenledi. Gıda güvenilirliğini sağlamak için sahada aralıksız denetim yaptıklarını belirten İl Müdürü İbrahim Acar, eğitimlerin doğru uygulamaların yaygınlaşmasında etkili olduğunu belirtti.
Gıda güvenilirliği personel eğitimiyle başlıyor
Haber: Bursa İl Enformasyon 
Kamera: Orhan KAĞITÇI
Fotoğraf: Muhsin ATAK


Tarım ve Orman Bakanlığı tarladan sofraya güvenilir gıda için çalışıyor. Gıda güvenilirliği eğitimlerle destekleniyor.

Tarladan sofraya güvenilir gıda ilkesiyle denetimlerini sürdüren Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü personele yönelik eğitim programı düzenledi.

İl Müdürü İbrahim Acar, personelin kişisel ve mesleki gelişimine katkı sağlamayı  amaçladıklarını belirtti.

Eğitim programı sayesinde güncel uygulamaların kent genelinde yaygınlaşacağını söyleyen Acar: “Bakanlığımızın en önemli görevlerinden bir tanesi tarladan sofraya gıda güvenliği. Vatandaşlarımızın güvenilir gıdaya ulaşması anlamında gerekli denetimleri, tetkikleri biz yapıyoruz. Ayrıca, Haccp denetimlerine de Bakanlığımız oldukça ağırlık veriyor. Bu tür toplantılar, eğitimler iyi uygulamaların yaygınlaşması anlamında da etkili oluyor. Bursa gıda sektörünün çok kuvvetli olduğu bir il, bunun özellikle işe yeni başlayan çalışma arkadaşlarımız için bir avantaj olduğunu düşünüyorum. 2 gün sürecek olan eğitimin verimli olmasını diliyorum”

“Hijyen Esasları ve İyi Uygulama Kılavuzları Dikkate Alınarak Yapılacak Hijyen Denetimleri ve Haccp” eğitimine katılan teknik personel güncel bilgileri uzmanından aldı.

Gıda ve Yem Şubesinin düzenlediği eğitimlerde, Gıda Yüksek Mühendisi Dilek Özipek, ‘Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu’nu anlatan detaylı bir sunum yaptı.

İl ve ilçe müdürlüklerinde yeni işe başlayan gıda denetçileri eğitim programına yoğun ilgi gösterdi.
bursa gıda denetim denetçi personel eğitim hijyen haccp