Dünya gül yağı üretiminin yüzde 65'ini karşılayan Isparta'da gül üreticilerine 2012 yılında kilogram başına verilen 3,16 liranın bugüne kadar verilen en yüksek fiyat olduğu bildirildi.
Dünya gül yağı üretiminin yüzde 65'ini karşılayan Isparta'da gül üreticilerine 2012 yılında kilogram başına verilen 3,16 liranın bugüne kadar verilen en yüksek fiyat olduğu bildirildi.
GÜLBİRLİK Genel Müdürü Hasan Çelik, GÜLBİRLİK olarak 2012 yılında üreticiden bin 500 ton gül çiçeği aldıklarına dikkati çekerek, gül çiçeklerinin işlenmesinden 200 kilogram gül yağı ve 1 ton civarında gül konkreti ürettiklerini dile getirdi.
Geçen yıl işlenen ürünlerden 6,5 milyon lira gelir elde edildiğini ifade eden Çelik, şöyle konuştu:
"2011'de gül çiçeğine kilogram başına 2,25 lira verilmişti. Bu fiyat gülcülük tarihinde üreticiye verilen en yüksek fiyattı. Ancak 2012'de 2011 yılına göre yaklaşık yüzde 40'lık artışla üreticimize kilogram başına 3,16 lira verilmesini kararlaştırdık. Daha sonra elde ettiğimiz 6,5 milyon liralık geliri, birlik masraflarını düştükten sonra üreticimize dağıttık. Gülcülük sektörünün tarihine bakacak olursak, 2012'de üreticiye kilogram başına ödenen fiyat, geçmiş yıllara göre en yüksek orandan yapıldı."
Çelik, GÜLBİRLİK'in bugün 20 büyük müşterisinin bulunduğunu anlatarak, gül yağı ile kozmetik ürünleri Fransa başta olmak üzere, Amerika, Kanada, İngiltere, Japonya, İsviçre, Birleşik Arap Emirlikleri, Hindistan ve Katar'a ihraç ettiklerini kaydetti.
Samsun'un Bafra ilçesinde, 2025 yılında ekimi yapılan tütünün...
Devamını Oku ->
Bahar mevsiminin gelmesiyle birlikte meyveciliğin merkezi...
Devamını Oku ->
Ankara'da sürdürdüğü şehir hayatını bırakan Nurcan Göçmen,...
Devamını Oku ->
Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timi, flamingolar için 24 saat...
Devamını Oku ->
Doğa Koruma ve Milli Parklar ekipleri Kahramanmaraş’ta yaralı...
Devamını Oku ->
Ordu İl Tarım ve Orman Müdürü Bayram Ay bayram tatilinde...
Devamını Oku ->
Bursa'nın Karacabey ilçesinde Yağışların ve Uludağ'daki karların...
Devamını Oku ->
Kışı karlar altında geçiren Van’da yağışlar barajlardaki su...
Devamını Oku ->