Gümüşhanenin Köse ilçesine bağlı Subaşı köyünde, Organik Tarımın Yaygınlaştırılması ve Kontrolü Projesi kapsamında üreticilere 3 bin kilogram ilaçsız korunga tohumu dağıtıldı.
HABER -Mustafa MERAL
Gümüşhane'nin Köse ilçesine bağlı Subaşı köyünde, Organik Tarımın Yaygınlaştırılması ve Kontrolü Projesi kapsamında üreticilere 3 bin kilogram ilaçsız korunga tohumu dağıtıldı.
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Irkın tohum dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, proje amacının önemli su kaynaklarından olan baraj havzalarının kimyasal girdiler yönünden korunarak, su kirliliğinin önlenmesi ve sürdürülebilir organik tarım faaliyetlerinin geliştirilmesi olduğunu söyledi.
Hasan Irkın, organik tarım başta olmak üzere diğer tarımsal faaliyetlere destek vermeyi sürdüreceklerini anlattı.
Proje ile, çiftçi başına 150 kilogram ilaçsız korunga tohumu verilerek bir çiftçinin en az on dekar yem bitkisi ekmesi sağlanacak.
Devlet destekleri depremzede üreticilerin yaralarını sarıyor,...
Devamını Oku ->
Türkiye’nin önemli sulak alanlarından Gediz Deltası, kuraklığa...
Devamını Oku ->
Çorum'un Osmancık ilçesinde, elektrik akımına kapılarak...
Devamını Oku ->
Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Programı ile kurulan...
Devamını Oku ->
Edirne'de çiftçilik yapan İlter ailesi, yılın dört mevsimi...
Devamını Oku ->
Ağrı’da, Jeotermal Isıtmalı Sera Tarıma Dayalı İhtisas Organize...
Devamını Oku ->
Meyve sebze tedarikçisi Ahmet Demir, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı...
Devamını Oku ->
Ramazan ayı yaklaşırken Niğde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü...
Devamını Oku ->