Gökova Körfezine lahos takviyesi

09 October Wednesday, 2019
Balıkların neslinin koruma ve kollama faaliyetleri kapsamında Gökova Körfezi’ne Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından lahos balığı bırakıldı.
Gökova Körfezine lahos takviyesi Haber-Kamera: Uğur ACAR
Fotoğraf: Levent UYAN

Tarım ve Orman Bakanlığı su ürünlerini koruma faaliyetlerini sürdürüyor.

Çalışmanın bu hafta adresi Gökova Körfezi oldu.

Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü tarafından, su ürünlerini koruma ve kullanma dengesi gözetilerek geliştirilmesi, yönetilmesi ve balıklandırma çalışması kapsamında bin adet lahos balığı körfezin sularıyla buluştu.

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Şakir Fırat Erkal, “Bakanımız Dr. Bekir PAKDEMİRLİ hem üretimde hem de ihracatta ülke olarak önümüze bir hedef koydu. Bu hedef doğrultusunda çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi. Bu yıl ilk kez yetiştirilen balığımızın avcılıkla elde edilen balığımızı geçtiğini kaydeden Erkal, doğal kaynaklarımızın sürdürülebilirliği açısından bu ve benzeri çalışmaların çok önemli olduğunu söyledi.

Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü Kaynak Yönetimi Daire Başkanı Mahir Kanyılmaz da “Genel Müdürlük olarak kırsalda yaşayan küçük ölçekli balıkçılarımızın desteklenmesi ve kırsaldaki göçün önlenebilmesi adına bu ve benzeri işleri yapmaya gayret ediyoruz. Denize ve denizciliğe biraz da olsun katkı sağladığımızı düşünüyoruz. Gökova bölgesi bizim için çok değerli bir bölge. Burada FAO işbirliği ile birkaç proje yürüttük ve başarılı sonuçlar aldık. Bu uygulamamız da FAO ile yürüttüğümüz bir projenin devamıdır. Buradan elde edeceğimiz başarılı sonuçlar bölge balıkçılığının gelişmesi, bölge balıkçığına katma değer yaratması bakımından önemlidir” dedi.
 
Gökova körfez lahos balık