Hastalıktan ari işletme sayısı artıyor

07 March Monday, 2022
Bursa’da hastalıktan ari işletme sayısı artıyor, hayvancılıkta kalite yükseliyor. Hastalıklarla mücadelede başarıyı yakalayan işletmeler “Hastalıktan Ari İşletmeler için Sağlık Sertifikası”yla tescilleniyor. Tarım ve Orman İl Müdürü Hamit Aygül ari işletme sayısının artmasıyla tüketicilerin de daha sağlıklı et ve süt ürünlerine ulaştığını vurguladı.
Hastalıktan ari işletme sayısı artıyor Haber: Bursa İl Enformasyon - Kamera: Bilgin ÇALIŞKAN - Fotoğraf: Orhan KAĞITÇI

Ari işletmelerde kaliteli üretim, güvenli tüketim.

Bursalı üreticiler “Hastalıktan Ari İşletmeler için Sağlık Sertifikası”nı almak için yoğun çaba sarf ediyor.

Hayvanların hastalıklardan uzak yetiştirildiği işletmelerden birini ziyaret eden Tarım ve Orman İl Müdürü Hamit Aygül, kentte ari işletme sayısının her geçen gün arttığını belirtti.
Yetiştiriciye ari işletme sertifikasını teslim eden Aygül, “2021 yılında tanzim edilen “Hastalıktan Ari İşletmeler için Sağlık Sertifikası”nı yetiştiricimize teslim ediyoruz. İlimizde 56 adet hastalıklardan ari işletmede toplam 29 bin 852 baş hayvan bulunmakta olup bu sayı ilimizdeki damızlık hayvan sayısının dörtte birine tekabül etmektedir. Ayrıca ilimizde 19 Adet AB onaylı süt işletmemiz bulunmaktadır. Bu sayının artması ile vatandaşlarımızın daha sağlıklı süt tüketmesini hedefliyoruz” dedi.

Tarım ve Orman İl Müdürü Hamit Aygül, Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü İlker Bektaş ve Yenişehir İlçe Müdürü Kamil Oruç ile birlikte işletmede incelemelerde bulundu.
bursa hayvancılık hastalık ari işletme süt sertifika tarım ve orman