Hayvanları Koruma Günü’nde doğaya çakal ve baykuş salındı

05 October Thursday, 2023
Hayvanları Koruma Günü kapsamında her sene 4 Ekim'de çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Artvin’de Vali Yardımcısı Resul Yıldırım, farkındalık sağlamak amacıyla Artvin Belediyesine ait Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezini ziyaret etti. Doğaya tedavileri tamamlanan çakal ve baykuş bıraktı.
Hayvanları Koruma Günü’nde doğaya çakal ve baykuş salındı
4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma gününde, hayvan bakım evi gezilerek  tedavi altında olan çakal ve  baykuş doğaya bırakıldı.
  
Artvin Vali Yardımcısı Resul Yıldırım, 4 Ekim Dünya Hayvan Hakları Koruma Gününde, farkındalık sağlamak amacıyla Artvin Belediyesine ait Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezini ziyaret etti.

 Vali Yardımcısı  Yıldırım’a, İl Tarım ve Orman Müdürü Neşat Ulutaş, Doğa Koruma Milli Parklar Şube Müdürü Sedat Kara, Artvin Belediye Başkan Yardımcısı Emrah Özkan, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Hayvan Durum İzleme (HAYDİ) ekipleri eşlik ederek barınaktaki hayvanları ziyaret ederek durumları hakkında bilgi aldı.

  Patisinde tırnak batması olan bir köpeğe yapılan operasyonu inceleyen Vali Yardımcısı Resul Yıldırım, daha sonra Hatila Vadisine giderek Doğa Koruma Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından tedavisi yapılan çakal ve Baykuşu doğaya saldılar. 

    Tokat'ta nesli tükenme tehlikesi altında olan vaşak görüntülendi  

  Tokat'tın Almus ilçesinde ormanlık alanda nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan vaşak görüntüledi.  

  Tokat'ın Almus ilçesinde ormanlık alanda nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan vaşak görüntülendi. Vaşağı fark eden bir vatandaş, aracının içerisinden o anları cep telefonuyla kaydetti. Kısa süreli gözüken vaşak saniyeler içinde kayboldu.
tokat çakal baykuş vaşak