Hedef: 5 milyar dolar

18 June Tuesday, 2019
Tıbbi ve Aromatik Bitki Çeşitliliğinin Korunması Araştırma Komisyonu Başkanı İbrahim Aydın “2023 yılında hedefimiz tıbbi ve aromatik bitkilerden 5 milyar dolar gelir sağlamak” dedi.
Hedef: 5 milyar dolar TBMM Tıbbi ve Aromatik Bitki Çeşitliliğinin Korunması Araştırma Komisyonu üyeleri Çorum’da incelemeler bulundu.
3 ilçede yapılan incelemelerle heyet bilgi edindi, yerel yöneticilerle toplantı yaptı.
İncelemeler sırasında açıklamada bulunan komisyon başkanı Antalya milletvekili İbrahim Aydın “dünya ticaret hacmi 115 milyar dolar olan tıbbi ve aromatik bitkilerden ülkemizde milyon dolarlar civarında. 2023 yılında hedefimiz tıbbi ve aromatik bitkilerden 5 milyar dolar gelir sağlamak. Onun için bu çalışmaları yapıyoruz. Çorum’da örnek ülkemize de güzel hizmetler verecek. Tıbbi ve aromatik bitkilerin korunması, yetiştirilmesi ve pazarlanması konusundaki darboğazlar komisyonumuzun görevi. Ayrıca Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı’ndaki yetkilileri dinledik. Onlarla ilgili de çalışma yapılacak. Artvin’de Almanya’daki kadar bitki çeşidi var. Türkiye bu konuda çok zengin. 12 bin bitki çeşidi var. Endemik bitkilerde var” diye konuştu.
 
çorum tıbbi aromatik bitki