Hünerlerini tarlada değil sahnede sergilediler
GÖRÜNTÜLEYEMİYORSANIZ TIKLAYIN!
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nin Çanakkale'de gerçekleştirdiği 'Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi ve Proje Yarışması'nın finalinde kadın çiftçiler, bu kez hünerlerini tarlada değil sahnede sergiledi. Tarladaki becerilerini sahneye taşıyan Anadolu'nun çeşitli bölgelerinden gelen çiftçi kadınlar, 'Mehmet Toprak Oldu' adlı oratoryo gösterisindeki performanslarıyla ayakta alkışlandı.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından her sene düzenlenen Kadın Çiftçiler Bilgi ve Proje Yarışması'nın finali Çanakkale'de düzenlendi. Yarışmada kadın çiftçilerin bilgi ve becerileriyle kıyasıya bir mücadeleye girdi. Final bölümü öncesi kadın çiftçiler tiyatro sahnesine çıkarak sanatsal yeteneklerini sergiledi. Geçmiş yıllarda yapılan yarışmalarda dereceye giren çiftçi kadınların yarışma öncesi sergiledikleri "Mehmet Toprak Oldu" aldı oratoryo büyük ilgi topladı. Bilgi ve becerileriyle dikkat çeken çiftçi kadınların oratoryoda gösterdikleri performans ayakta alkışlandı.
Şiirin anlamlı sözlerinin, kadın çiftçilerin duygusal ve samimi anlatımlarıyla birleşmesi, yarışmanın yapıldığı salonda duygusal anların yaşanmasın neden oldu. Oratoryo sırasında bazı izleyicilerin ağladığı görüldü.
Çanakkaleli emekli lise öğretmeni Fikret Tunç tarafından yazılan "Mehmet Toprak Oldu" şiiri Çanakkale ruhunu anlatan en güzel eserlerden biri olarak biliniyor. Oratoryo Çanakkale Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü personeli Başak Egesel, Ayşe Gider ve Ayşe Karaca tarafından organize edildi.
Tarım ve Orman Bakanlığının desteklerini hassas gruplara...
Devamını Oku ->
Türkiye'nin kışlık sebze ihtiyacının büyük bölümünü karşılayan...
Devamını Oku ->
Muş İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı...
Devamını Oku ->
Tarım ve hayvancılığa can suyu olan Kars ile Ardahan'daki...
Devamını Oku ->
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, IPARD III...
Devamını Oku ->
Gıda sektöründe uygunsuzluğa geçit vermeyen ekipler Mersin’de su ...
Devamını Oku ->
Antalya'da, "Sürdürülebilirlik Akademisi"nin ilk eğitim programı...
Devamını Oku ->
Diyarbakır yaban hayvanları için şefkat dolu bir merkeze sahip....
Devamını Oku ->