Panelde Türkiye ve Japonyadaki çiftçi örgütlenmesi karşılaştırıldı
HABER Mustafa YURTTAV
Kamera- Ekrem ALACAPUNAR
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Japonya Uluslararası Ajansı (JICA) ve JICA Mensupları Derneğinin işbirliğinde Türkiye ve Japonyada Çiftçi Örgütlenmesinin Karşılaştırılması konulu panel düzenlendi.
Ankaranın Beypazarı ilçesinde düzenlenen panele Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdür Vekili Dr. Gürsel Küsek, Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkan Vekili Lami Karahan, JICA Türkiye Ofisi Başkanı Akio Saito, JICA Mensupları Derneği Başkanı Dr. Hüseyin Velioğlu, Ankara Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhsin Temel, panelistler ve çiftçi kadınlar katıldı.
Açılışta konuşma yapan Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkan Vekili Lami Karahan, tarımın bilgiyle ve teknolojiyle yürütülmesi gereken bir faaliyet olduğunu söyledi. Karahan, tarımsal üretimde kadınların önemine de dikkat çekti.
Panelistlerden Serap Şahin, Türkiyede ve Japonyada çiftçi örgütlenmesi hakkında sunum yaparken, Zafer Akkaya ise Japonya deneyiminin İnece Kooperatif Çalışmalarına Uygulaması ve Sonuçlarını katılımcılara anlattı.
Panelin ardın Beypazarında bulunan Akkaya Kooperatifi Salça İmalathanesine incelemelerde bulunuldu.
Devlet destekleri depremzede üreticilerin yaralarını sarıyor,...
Devamını Oku ->
Türkiye’nin önemli sulak alanlarından Gediz Deltası, kuraklığa...
Devamını Oku ->
Çorum'un Osmancık ilçesinde, elektrik akımına kapılarak...
Devamını Oku ->
Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Programı ile kurulan...
Devamını Oku ->
Edirne'de çiftçilik yapan İlter ailesi, yılın dört mevsimi...
Devamını Oku ->
Ağrı’da, Jeotermal Isıtmalı Sera Tarıma Dayalı İhtisas Organize...
Devamını Oku ->
Meyve sebze tedarikçisi Ahmet Demir, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı...
Devamını Oku ->
Ramazan ayı yaklaşırken Niğde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü...
Devamını Oku ->