Kalite, verim ve üretim miktarıyla kestane üretiminde çok önemli bir yere sahip olan Aydında yakın geçmişte üretime geçen kestane şekeri üretim tesisinin ürünlerine Japonyadan talep var.
HABER- Bilal TUTAR
Kalite, verim ve üretim miktarıyla kestane üretiminde çok önemli bir yere sahip olan Aydın'da yakın geçmişte üretime geçen kestane şekeri üretim tesisinin ürünlerine Japonya'dan talep var.
Aydın ili Nazilli ilçesine bağlı Aksu köyünde faaliyet gösteren tesis, kestane yetiştiriciliği ile geçimini sağlayan köy halkının ürünlerini değerlendirdiği gibi istihdam imkanı da sunuyor.
2008 yılında kurulan genç işletmede kestaneler büyük bir titizlikle elle soyuluyor ve haşlanırken dağılmaması için özel sargılarla işleme tabi tutuluyor. Tatlandırılmasında ise sadece pancar şekeri kullanılan kestane şekerinin bütün bu özellikleri özellikle yurt dışından gelen sektör temsilcilerinin de ilgisini çekiyor.
İşletme ortaklarından Birol Yalçın, ürüne özellikle Japonya'dan büyük ilgi olduğunu, tesislerini gezen ziyaretçilerin kestane şekeri hazırlama yöntemlerini beğenerek ürün talebinde bulunduklarını belirtti.
Yalçın, ürünlerinden ilk partiyi Japonya'ya gönderdiklerini, iç piyasada da aynı ilgiyi beklediklerini söyledi.
Kestane yetiştiriciliği yapan iller arasında ilk sırada yer alan Aydın, Türkiye üretiminin yaklaşık yüzde 34'ünü karşılamakta.
Siirt’te buğday hasadı şenlikle başladı. Kentte buğday üretiminin...
Devamını Oku ->
Çankırı İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, “Kırsal Dezavantajlı Alanlar...
Devamını Oku ->
Kastamonu'da lise öğrencileri, atık ve doğadan topladıkları...
Devamını Oku ->
Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün, “Altındaneler Toprakla...
Devamını Oku ->
Mardin'de orman yangınlarıyla mücadele ve ormancılık...
Devamını Oku ->
"Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Projesi"nin hibe desteğinden...
Devamını Oku ->
İzmir’in Seferihisar ilçesinde üretilen yavru sazan balıkları, iç...
Devamını Oku ->
İzmir Kınık Organize Tarım Bölgesi'nde oluşturulacak yüksek...
Devamını Oku ->