Türkiye'nin ilk sakin şehri olan İzmir'in Seferihisar ilçesi, jeotermal kaynakla ısınan seralarda ürün elde etmeye hazırlanıyor.
Türkiye'nin ilk sakin şehri olan İzmir'in Seferihisar ilçesi, jeotermal kaynakla ısınan seralarda ürün elde etmeye hazırlanıyor.
İzmir'in Seferihisar ilçesinin Doğanbey bölgesinin jeotermal kaynaklar bakımından zengin olması ilçede jeotermal enerjili seraları gündeme getirdi.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İzmir İl Müdürü Ahmet Güldal, Bergama- Dikili havzasında jeotermal kaynaklarla ısıtılan seraların bulunduğunu ve bu seralarda elde edilen ürünlerin yüzde 90'ının Avrupa'ya ihraç edildiğini söyledi. Güldal, benzer çalışmayı Seferihisar'da da yapmak amacıyla İzmir Jeotermal A.Ş. Genel Müdürlüğü'nün çalışma başlattığını ifade etti. Güldal, Doğanbey bölgesinde 60 dönüm arazinin jeotermal sera alanı olarak kullanılabileceğini belirterek, "Amacımız öncelikli olarak sebze ağırlıklı üretim yapmaktır. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı olarak konuyu takip ediyoruz" dedi.
Jeotermal seraların birim alandan yüksek verim almayı sağladığını ifade eden Ahmet Güldal, seralarda sebze çeşitlerinin yanı sıra fide yetiştiriciliği ve tohum üreticiliğinin de yapılacağını söyledi.
AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli de, 2011'deki genel seçimlerde İzmir'e 35 projenin sözünü verdiklerini, bu sözlerden birinin de Seferihisar'daki jeotermal kaynaklara yönelik olduğunu hatırlatarak, "Seçimlerde sözünü verdiğimiz 35 projemizden birini daha hayata geçiriyoruz" dedi.
Siirt’te buğday hasadı şenlikle başladı. Kentte buğday üretiminin...
Devamını Oku ->
Çankırı İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, “Kırsal Dezavantajlı Alanlar...
Devamını Oku ->
Kastamonu'da lise öğrencileri, atık ve doğadan topladıkları...
Devamını Oku ->
Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün, “Altındaneler Toprakla...
Devamını Oku ->
Mardin'de orman yangınlarıyla mücadele ve ormancılık...
Devamını Oku ->
"Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Projesi"nin hibe desteğinden...
Devamını Oku ->
İzmir’in Seferihisar ilçesinde üretilen yavru sazan balıkları, iç...
Devamını Oku ->
İzmir Kınık Organize Tarım Bölgesi'nde oluşturulacak yüksek...
Devamını Oku ->