Türkiyenin birçok ilinde olumsuz hava koşuları ve kar yağışı nedeniyle okular tatil edilirken, Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde mayıs ve haziran ayında meyve veren kırmızı dutlar meyve verdi.
Türkiye'nin birçok ilinde olumsuz hava koşuları ve kar yağışı nedeniyle okular tatil edilirken, Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde yağışlı havaya rağmen bahar havası yaşanıyor. Bunun en önemli göstergesi ise meyve ağaçları. İlçenin birçok yerinde mayıs ve haziran ayında meyve veren kırmızı dutlar meyve verdi. Portakal bahçelerinde de yağışlarla birlikte ekşilik çiçekleri açtı.
Gazipaşa'nın deniz köylerinden biri olan Zeytinada köyünde bulunan kırmızı dutlar köy halkını bile şaşkına çevirecek şekilde olgunlaştı. Meyve dolu dut ağaçlarını görünce hayretler içinde kaldıklarını söyleyen Zeytinada Köyü Muhtarı Ömür Tuncer, daha önce hiç kış ortasında meyve veren dut görmediklerini anlattı.
Uşak'tan Mersin'e özel otosuyla giden Civan Atalay isimli vatandaş Zeytinada Köyü'nde verdiği molada gördüklerine inanamadığını söyledi.
Gazipaşa'da kırmızı dutlar sadece Zeytinada köyü değil Kahyalar beldesinde de olgunlaşmaya başladı. Kahyalar beldesi Asarcık İlköğretim Okulu yanındaki kırmızı dutlar teneffüslerde öğrencilerin uğrak yeri haline geldi. Öğrenciler önce yağmurun arkasından açan güneşle dut ağacına koşarak olgunlaşan kırmızı dutları iştahla yediler, ardından portakal bahçelerinde açan ekşilik çiçeklerinin arasında bahardan kalma bir gün yaşadılar.
Samsun'un Bafra ilçesinde, 2025 yılında ekimi yapılan tütünün...
Devamını Oku ->
Bahar mevsiminin gelmesiyle birlikte meyveciliğin merkezi...
Devamını Oku ->
Ankara'da sürdürdüğü şehir hayatını bırakan Nurcan Göçmen,...
Devamını Oku ->
Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timi, flamingolar için 24 saat...
Devamını Oku ->
Doğa Koruma ve Milli Parklar ekipleri Kahramanmaraş’ta yaralı...
Devamını Oku ->
Ordu İl Tarım ve Orman Müdürü Bayram Ay bayram tatilinde...
Devamını Oku ->
Bursa'nın Karacabey ilçesinde Yağışların ve Uludağ'daki karların...
Devamını Oku ->
Kışı karlar altında geçiren Van’da yağışlar barajlardaki su...
Devamını Oku ->