Kaçak avlanan kuşlar doğaya salındı

21 November Wednesday, 2018
Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar ekipleri Mersin’de nesli tükenme tehlikesi altında olan kuşların, yasa dışı yollarla yakalandığı ihbarı üzerine harekete geçti. Bir evde ele geçirilen ve "tuzak" yöntemiyle yakalandığı tespit edilen 42 saka kuşu doğaya salındı, 8 Hint bülbülü ise koruma altına alındı.
Kaçak avlanan kuşlar doğaya salındı Mersin'in Erdemli ilçesindeki bir evde yapılan aramada, "tuzak" yöntemiyle yakalanan 42 saka kuşu ile 8 Hint bülbülü bulundu.

Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar DKMP Erdemli Şefliği ekipleri, nesli tükenme tehlikesi altında olan kuşların, yasa dışı yollarla yakalandığı ihbarı üzerine harekete geçti.

Evde yapılan aramada, "tuzak" yöntemiyle yakalanarak kafeslerde tutulan 42 saka kuşu ile 8 Hint bülbülü bulundu.

Saka kuşları doğaya salındı, Hint bülbülleri ise koruma altına alındı.

DKMP Erdemli Şefi Mevlüt Çetin, yaptığı açıklamada, "tuzak" yönteminde kuşların, dişi bir kuşun sesi kullanılarak aynı noktaya çekildiğini ve üzerlerine file atılarak yakalandığını anlattı.

Şüpheli hakkında ilgili kanun gereğince dava açılacağını aktaran Çetin, "Nesli tükenme tehlikesi altında olan canlıların avlanmaması konusunda duyarlı olmak gerekiyor. Nasıl insanlar kendilerine bir zarar geldiğinde acı çekiyorsa hayvanlar da aynı acıyı yaşıyorlar. Onları ne yaralayalım ne de neslinin tükenmesine izin verelim." ifadelerini kullandı.
 
mersin erdemli dkmp saka hint bülbülü tuzak kaçak avcılık