“Kadınlarımız için çok güzel işler yapabiliriz”

31 January Tuesday, 2023
“Kadınların Kooperatifler Yoluyla Güçlendirilmesi İçin Teknik Destek Projesi 2. Yönlendirme Toplantısı” Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığının ev sahipliğinde Ankara’da yapıldı. Toplantıda kooperatiflerin kadınların güçlendirilmesi için önemli bir araç olduğu vurgulandı. Kurumlar arası işbirliğiyle kadın kooperatiflerinin çalışma şartlarının iyileştirilmesi için alınacak tedbirler ele alındı.
“Kadınlarımız için çok güzel işler yapabiliriz”
Haber: Neslihan AKTAŞ
Kamera: Tolga URUN
Fotoğraf: İbrahim BAĞCI


Kooperatifler eğitimle, desteklerle güçleniyor, daha çok kadın üretime katılıyor.

“Kadınların Kooperatifler Yoluyla Güçlendirilmesi İçin Teknik Destek Projesi Yönlendirme Toplantısı” Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığının ev sahipliğinde yapıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığının kadın üreticilere çok çeşitli alanlarda destek verdiğini belirten Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanı Dr. Bülent Kahraman Çolakoğlu, projeyle kadınlar için çok güzel işler yapılabileceğini vurguladı. Projeyi kadınlara verilen eğitimlerle de desteklediklerinin altını çizen Çolakoğlu, “Kadınlarımız için çok güzel işler yapabiliriz. İki Bakanlığımızı dahil ederek söylüyorum. Görev itibarıyla kadınlarımıza, çocuklarımıza, dezavantajlı gruplara gerçekten hizmet etme imkânı var. Ben güç birliği yaparak bu proje doğrultusunda ülkemizin insanına hizmet edebileceğimize inanıyorum.” dedi.

Proje,  Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Kadının Statüsü Genel Müdürlüğüyle yapılan işbirliği sayesinde çok sayıda kadına ulaştı.

Tarım ve Orman Bakanlığıyla imzaladıkları işbirliği protokolünün önemine değinen Genel Müdür Gülser Ustaoğlu, proje kapsamında kadınların eğitimlerle güçlendirildiğini söyledi.

Kadın kooperatiflerin tüm sektörlerde sosyal ve ekonomik olarak güçlendiğini dile getiren Genel Müdür Ustaoğlu, “aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak kadın kooperatiflerinin yalnızca kadınların güçlenmesine yönelik bir proje olarak görmüyoruz. Aynı zamanda gelişmiş ve kalkınan Türkiye yolunda önemli bir ekonomik model olarak görüyoruz. Türkiye Yüzyılında kadın eliyle fark oluşturan yeni ürerim ve ticaret modellerine ihtiyaç olduğuna ve yeni işletme modellerinde de kadın kooperatiflerinin öncü rol oynayacağına inanıyoruz.” şeklinde konuştu.

Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanı Süreyya Erkan da fonların kadınların istihdamının arttırılması için kullanıldığını kaydetti.  Kurumlar arası işbirliğinin önemine dikkat çeken Erkan sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz bir aileyiz. Kadının statüsünün güçlendirilmesi noktasında biz de sektörel operasyonel  programı kapsamında elimizden gelen her türlü desteği Avrupa Birliği fonlarıyla sağlamaya devam ediyoruz.”

Proje paydaşlarının katkılarıyla samimi bir havada geçen toplantıda kadın kooperatiflerinin çalışma şartlarının iyileştirilmesi için alınacak tedbirler, istihdamın arttırılması için yapılması gerekenler, düzenlenecek eğitim programları gibi başlıklar ele alındı.
kadın kooperatif güçlendirilmesi proje destek aile ve sosyal hizmetler çsgb ab eğitim ve yayın tarım ve orman