Kahramanmaraş’ta fındık eğitimi

26 August Monday, 2019
Giresun Fındık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Kahramanmaraş'ta fındık verimini arttırmak amacıyla üreticilere eğitim verdi.
Kahramanmaraş’ta fındık eğitimi Kahramanmaraş’ta fındık üretiminin artması için çalışmalar başladı.

Kahramanmaraş İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün Giresun Fındık Araştırma Enstitüsü ile yaptığı iş birliği çerçevesinde, fındık yetiştiriciliğinde üreticilerin bilgi edinmesi amacıyla 12 Şubat İlçesi’nde "Fındık Hasat Günü" düzenledi.

Kalekaya Ortaokulunda düzenlenen eğitimde üreticilere, Enstitüde görevli ziraat mühendislerince fındık üretimindeki çeşitli konularda bilgi verildi.

Fındık üreticileri, teorik eğitimin ardından, fındık bahçesinde de uygulamalı eğitim alarak deneyim elde etti.

Giresun Fındık Araştırma Enstitüsü Müdürü Aysun Akar “Özellikle bu tip farklı illerde çeşitli fındık genotipleri görebiliyoruz. Bunlar bizim için çok değerli. Çünkü ilerleyen yıllarda etkisini daha da gösterecek olan küresel iklim değişikliğine karşı ıslah çalışmaları yapmaktayız. Bununla beraber piyasanın talep ettiği kaliteli fındıklar hem de verimi daha yüksek fındıklarla ilgili ıslah çalışmaları yapıyoruz. Bu anlamda Kalekaya Mahallesi'nde farklı fındık genotipleri var. Onlardan da hem bitki hem de meyve örnekleri alarak incelemelerini yaptıktan sonra genetik kaynaklarına aktarıp ıslah çalışmalarında kullanacağız.” dedi.

Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç ve İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Bozkurt’un da bulunduğu programda katılımcılara için müzik ziyafeti de vardı.
 
Giresun fındık Kahramanmaraş eğitim