Kahramanmaraş’ta sera eğitimi

20 January Monday, 2020
Ürün yelpazesi bakımından çeşitlilik gösteren Kahramanmaraş son yıllarda seracılıkta da adından söz ettirmeye başladı.
Kahramanmaraş’ta sera eğitimi Bu çerçevede il genelinde üretim yapan seracılar,  Kahramanmaraş Dulkadiroğlu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinatörlüğünde bir araya geldi. Örnek sera üretimiyle öne çıkan, Haydar TAŞ ile, Dulkadiroğlu ilçesinde faaliyet gösteren diğer üreticilerin bir araya geldiği ve eksilerin ve artıların konuşulduğu toplantıda, bundan sonraki süreçte neler yapılabileceği ele alındı.
Dulkadiroğlu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Kahramanmaraş’ta seracılık için çok ciddi çalışmaların bulunduğu, önümüzdeki yıllarda Kahramanmaraş’ta seracılığın daha da gelişmesi için faaliyetler yürütüleceği ifade edildi. Bu bağlamda yapılan çalışmalarla  seracılık sektörünün sağlıklı bir büyüme ve gelişme göstermesi için bilinçli hareket edilmesinin  önemi vurgulandı.
Düzenlenen toplantıda üreticilere, seracılıktaki sorunlar ve seralarda modern teknikler ile ürünlerde verim ve kalite artışı sağlanması için yapılması gerekenler anlatıldı.
Sera teknolojisindeki gelişmelere ve yetiştirilen ürünlerin çeşitliliğinin artmasına bağlı olarak, modern sulama sistemlerinin seralarda kullanımını yaygınlaştırmak gerektiğinin altı çizildi. Ayrıca   iş gücü ve  buna bağlı tasarruf konularına da değinilen toplantıda ayrıca sera üreticilerin birlikte hareket etmelerini sağlayacak “Sera Üreticileri Birliği” kurulması kararlaştırıldı.
 
 
Kahramanmaraş tarım ve orman bakanlığı sera dulkadiroğlu sera üreticileri sera eğitimi çiftçi eğitimi