Üniversite öğrencisi, kara havuç posasından dondurma üretti
HABER- Levent TEKDEMİR
Manisa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nde staj yapmakta olan Celal Bayar Üniversitesi Gıda Mühendisliği son sınıf öğrencisi Burcu Sever, kara havuçlu dondurma üretti.
Okul bitirme tezi olarak "kara havuç posasından dondurma üretimi" konusunda çalışma yapan üniversite öğrencisi, denemeleri sonucunda tadı ve aroması beğeni toplayan bir dondurma üretmeyi başardı.
Önce üzüm üzerine araştırma yaptığını, araştırmaları sırasında kara havuç posasının üzüm posasına oranla daha fazla antioksidan içerdiğini fark etmesi üzerine kara havuçla çalışmaya karar verdiğini belirten Burcu Sever, çalışması hakkında bilgi verdi.
Üniversite öğrencisi Sever, kara havuç posasından ürettiği dondurmanın doğal gıda boyası içerdiğine de dikkat çekti.
Dondurma projesini geliştirmek istediğini, bunun dışında farklı projelerinin de bulunduğunu ifade eden Burcu Sever, bu konuda destek beklediğini sözlerine ekledi.
Projeyle ilgili görüşlerini belirten Manisa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hasan Çebi ise, dondurmayı gerek lezzet gerekse de görsellik açısından son derece başarılı bulduğunu dile getirdi.
Antioksidan etkisi yüksek kara havuçtan yapılan dondurmanın tadı ve aroması, vatandaşların da beğenisini topladı.
Dondurmanın doğal yollarla renklendirilmiş olması da vatandaş için tercih sebebi oldu.
Tarım ve Orman Bakanlığının desteklerini hassas gruplara...
Devamını Oku ->
Türkiye'nin kışlık sebze ihtiyacının büyük bölümünü karşılayan...
Devamını Oku ->
Muş İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı...
Devamını Oku ->
Tarım ve hayvancılığa can suyu olan Kars ile Ardahan'daki...
Devamını Oku ->
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, IPARD III...
Devamını Oku ->
Gıda sektöründe uygunsuzluğa geçit vermeyen ekipler Mersin’de su ...
Devamını Oku ->
Antalya'da, "Sürdürülebilirlik Akademisi"nin ilk eğitim programı...
Devamını Oku ->
Diyarbakır yaban hayvanları için şefkat dolu bir merkeze sahip....
Devamını Oku ->