Safranbolu İlçesi Alören Köyünde bulunan Angus cinsi besi sığırlarından oluşan Yarı Açık Besi İşletmesi törenle tanıtıldı
Safranbolu İlçesi Alören Köyünde bulunan Angus cinsi besi sığırlarından oluşan Yarı Açık Besi İşletmesi törenle tanıtıldı.
Törene, Karabük Valisi İzzettin Küçük, İlçe Kaymakamları, daire amirleri ve çok sayıda çiftçi katıldı.
Törende bir konuşma yapan Karabük Valisi İzzettin Küçük, böyle örnek bir işletmenin Karabük'te bulunmasının önemli bir gelişme olduğunu, bu gibi işletme sayılarının artacağına inandığını söyledi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İl Müdür Vekili İzzet MURAT ise, işletmenin 8 dekar üzerine kurulu olduğunu, işletmede şuan 131 adet angus cinsi besi sığırı bulunduğunu, bu sığırların kalitesiz meralardan en iyi faydalanabilen ırk olduğunu, barınma maliyetleri düşük olduğu için diğer çiftçilerin de fazla masraf yapmadan buna benzer işletmeleri kurabileceğini anlattı. Üreticilerin incelemelerde bulunduğu tesis büyük ilgi gördü.
Türkiye’de her geçen gün yaygınlaşan topraksız tarım...
Devamını Oku ->
"Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı" aile...
Devamını Oku ->
Sivas'ın Şarkışla ilçesinde şap hastalığı nedeniyle kapatılan...
Devamını Oku ->
Osmaniye'de tescilli turpları hasat eden çiftçilerin Savrun...
Devamını Oku ->
Ege Bölgesi’nin en önemli sulak alanlarından biri olan Bafa...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanlığının desteklerini hassas gruplara...
Devamını Oku ->
Türkiye'nin kışlık sebze ihtiyacının büyük bölümünü karşılayan...
Devamını Oku ->
Muş İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı...
Devamını Oku ->