Rizede, Karadeniz bölgesinde üretimi yapılan kivinin hasadı ile ilgili bir toplantı düzenlendi
Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nde kivinin hasat tarihinin belirlenmesi amacıyla toplantı düzenlendi.
Rize Valisi Nurullah Çakır, toplantıda yaptığı konuşmada, toplantının ülkenin gelişiminin göstergesi olduğunu ifade etti. Vali Çakır, ziraat teknisyenlerinin ve mühendislerinin mevcudiyeti ve bu işin bundan sonra bilimsel yöntemlerle yapılması gerektiğinin göstergesi olduğunu söyledi.
Rize Kivi Üreticileri Birliği Başkanı Nevzat Paliç de, Türkiye'de kivi üretiminde 40 bin tona ulaşıldığını ancak tüketimin 70 bin tona yaklaştığını belirterek, ''Amacımız kaliteli kivi yetiştirmek, üretimimizi artırıp ülkemizin ihtiyacını karşılamak ve fazla ürünü ihraç etmektir'' dedi.
Nevzat Paliç, toplantının amacının kivi alıcılarıyla satıcılarını buluşturmak olduğunu ifade etti.
Samsun'dan Sarp'a kadar olan bölgeden kivi getirilerek ziraat mühendisleri tarafından şeker ölçümlerinin yapıldığını belirten Paliç, kivinin şeker oranın dalındayken yüzde 6.5'u geçmesi gerektiğini kaydetti.
Toplantı sonrası bölgede üretilen kivilerin şeker ölçümü yapılarak hasat tarihleri belirlendi. Yapılan ölçümler neticesi yetkililer, kivi hasat tarihinin 15 Kasım sonrası olması gerektiğini bildirdiler.
Toplantıya, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Şafak Bulut, Rize Belediye Başkan Yardımcısı Osman Karavin ve bazı kivi yetiştiricileri ile alıcıları katıldı.
Kahramanmaraşlı genç girişimcilerin tavuk çiftliği kurma hayali...
Devamını Oku ->
Türkiye'nin önemli bal üretim merkezlerinden Sakarya'da...
Devamını Oku ->
Ispartalı elma üreticileri hasat sezonunu umutla bekliyor....
Devamını Oku ->
Siirt’te buğday hasadı şenlikle başladı. Kentte buğday üretiminin...
Devamını Oku ->
Çankırı İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, “Kırsal Dezavantajlı Alanlar...
Devamını Oku ->
Kastamonu'da lise öğrencileri, atık ve doğadan topladıkları...
Devamını Oku ->
Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün, “Altındaneler Toprakla...
Devamını Oku ->
Mardin'de orman yangınlarıyla mücadele ve ormancılık...
Devamını Oku ->