Türkiye'nin karpuz üretiminin önemli bölümünün karşılandığı Çukurova yöresinde geçen yıl 100 bin dönüm alana ekilen karpuz bu yıl 70 bin dönüme kadar düşünce tarlada tükendi.
Türkiye'de yetişen yaklaşık 4 milyon ton civarında karpuzun 900 bin tonunun yetiştiği Çukurova yöresinde, erkenci örtü altı turfanda karpuzun hasadı başladı. Bu yıl kuzey Afrika'dan gelen aşırı sıcaklar nedeniyle yaklaşık 10-15 gün erken hasat edilen karpuz az ekildiği için de altın değerinde.
Geçen yıl 100 bin dönüm alana ekilen ve kilosu 5 kuruşa kadar düştüğü için çiftçi zarar ettiğinden bu yıl karpuzun ekim alanı yaklaşık 70 bin dönüme kadar düştü. Ekim alanı 30 bin dönüm birden düştüğü için bu yıl ekilen karpuzların yüzde 90'ı tarlada hasat edilmeden satıldı. Kilogramı 90 kuruş ile 1 lira arasında tarlada alıcı bulan karpuz, üreticisinin yüzünü güldürdü.
Yaklaşık 20 yıldır çiftçilik yapan ve her dönem karpuz eken İlhami Vargül, karpuz hasadının denize yakın kumsal alanda örtü altında başladığını belirterek, "Bu yıl üretici, karpuzun yüzde 90'nını tarlasında sattı. Karpuzun dönümü 2 bin 500 ile 3 bin 500 arasında gitti. İnşallah bu yıl bereketli bir yıl olacak." dedi. Vargül ayrıca geçen yıl karpuzun tarlada kaldığını ve satamadıklarını ancak bu yıl daha hasat etmeden satışın tarlada gerçekleştiğini ifade etti.
Samsun'un Bafra ilçesinde, 2025 yılında ekimi yapılan tütünün...
Devamını Oku ->
Bahar mevsiminin gelmesiyle birlikte meyveciliğin merkezi...
Devamını Oku ->
Ankara'da sürdürdüğü şehir hayatını bırakan Nurcan Göçmen,...
Devamını Oku ->
Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timi, flamingolar için 24 saat...
Devamını Oku ->
Doğa Koruma ve Milli Parklar ekipleri Kahramanmaraş’ta yaralı...
Devamını Oku ->
Ordu İl Tarım ve Orman Müdürü Bayram Ay bayram tatilinde...
Devamını Oku ->
Bursa'nın Karacabey ilçesinde Yağışların ve Uludağ'daki karların...
Devamını Oku ->
Kışı karlar altında geçiren Van’da yağışlar barajlardaki su...
Devamını Oku ->