Kepez’de ilk muz hasadı yapıldı

01 November Thursday, 2018
Antalya’da muz üretimi yapılan ilçeler arasına Kepez de katıldı. Geçtiğimiz günlerde ilk kez muz hasadı yapılan ilçede seracılık da yaygınlaşıyor.
Kepez’de ilk muz hasadı yapıldı Haber: Antalya İl Enformasyon

Antalya’nın, Alanya ve Gazipaşa ilçelerinden sonra Kepez İlçesi’nde de muz üretimi bu yıl başladı.

İlçede yapılan ilk muz hasadına katılan Antalya İl Tarım ve Ormancılık Müdürü Mustafa Özen, Kepezli üreticilerin muz üretiminde başarılı sonuçlar elde ettiklerini söyledi.

Özen, “Antalya’da 2002 yılında 36 bin ton muz üretimi yapılmakta iken, 2017 yılında bu sayı 110 bin tona ulaştı. 75 dekar alanda başlayarak bugün 150 dekara ulaşan üretim ile Artık Kepez İlçemizde ilimiz Muz üretiminde yerini aldı. Ben inanıyorum ki bölgede muz yetiştiriciliği artarak yaygınlaşacak. Bu sektörün yaygınlaşmasına öncü olan başta girişimci çiftçilerimize daha sonra ilçe müdürümüz ve ilçe personelimize yürekten teşekkür ediyorum. Üretim sezonunun yeni başladığı bu dönemde tüm çiftçilerimize bol kazançlı bir sezon diliyorum. Muz hasadımız bölge çiftçilerimize hayırlı uğurlu olsun.’’ dedi.

Geçen yıl 75 dekar alanda başlayan muz üretimi 150 dekara ulaştı.

Muz üretim alanlarını gezen İl Müdürü Özen, ilçe çiftçisinin yeniliklere açık olduğunu belirtti.

Üreticilerle sohbet eden Özen Kepez’de 6 bin dönüm sera varlığı bulunduğunu dile getirerek, hedeflerinin kaliteli üretimi arttırmak olduğunu sözlerine ekledi.
 
antalya muz kepez hasat