Kırıkkale lavantaya büründü

06 May Monday, 2019
33 bin lavanta fidesiyle yeşeren Kırıkkale’nin Balışeyh ilçesinde kurulan lavanta vadisinin açılışı yapıldı. Vadi hem tarıma hem turizme katkı sağlayacak.
Kırıkkale lavantaya büründü Kırıkkale'nin Balışeyh ilçesinde oluşturulan lavanta vadisinin açılışı yapıldı.
33 dönümlük alana kurulan lavanta vadisine 33 bin fide dikildi.
İlk etapta lavanta balı üretimi yapılacak olan vadide yeterli çiçek yetiştirilmesi halinde lavanta yağı üretimi de hedefleniyor.
Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, yaptığı konuşmada, geliştirilen projelerin sonucunun alınması adına sevindikleri bir gün olduğunu söyledi.
Bahşili Trafik Eğitim Parkı'ndan sonra ikinci projenin de bitmesinin kendilerini mutlu ettiğini aktaran Sezer, şunları belirtti:
"Lavanta Vadisi Projesi Samsun Karayolu'nda daha da geliştirilecek bir proje. İyi niyetle çıkılmış ve akıbeti de hayır olmuş bir proje. Her şey hayal kurmakla başlar. Hayal kurdukça bazı şeylerin gerçekleştiğini görürsünüz. Bugün herkesin işin içerisine katkı koyduğu ve lezzetli bir tatlının çıktığı bir projeyle karşı karşıyayız. Herkesin kollarını sıvayarak bu işle ilgilenmesi çok önemli. Burası çok güzel ve gözde mekânlardan birisi olacak. Ailece gelip güzel zaman geçirebileceğimiz, şehidimiz Polis Bekir Ferhat Kaya'nın ruhaniyetinin, mescidinin olduğu manevi atmosferi içimize soluyacağımız bir yer oldu."
Balışeyh Kaymakam Vekili Mücahit Öztürk de tarıma elverişsiz atıl arazilerin değerlendirilmesi için ilçede alternatif bir üretim alanı oluşturduklarını kaydetti.
Lavanta vadisinde çiftçilerin ürettiği doğal ürünlerin yanı sıra halk eğitim merkezinde üretilen ürünlerin de satışının yapılacağı pazar ve çay bahçesi de bulunuyor.
 
Kırıkkale Balışeyh lavanta vadisi tıbbi aromatik bitki