Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi genişliyor

01 March Tuesday, 2022
Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi bilgi tazeleme çalıştayı Adana’da düzenleniyor. 3 Mart’a kadar sürecek çalıştayın ilk gününde projenin hız kazanması gerektiği mesajı verilirken; Projenin Çankırı ve Kahramanmaraş’ta da başlayacağı duyuruldu.
Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi genişliyor HABER- FOTOĞRAF: Osman BALCI- Adana İl Enformasyon
KAMERA: Ersin ERZİN

Adana’da Tarım Reformu Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi Bilgi Tazeleme Çalıştayı sürüyor.

Yüksek kesimlerdeki küçük ölçekli çiftçilerin refah ve direncini artırmak için şimdilik Doğu Akdeniz ve Batı Karadeniz’de uygulanan projenin çalıştayında son veriler değerlendiriliyor.

Çalıştayın açılış toplantısında konuşan Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Etüt ve Projeler Daire Başkanı Ayniye Şule Özevren, projenin genişleyeceğini belirtti. Özevren, 2023 yılı Mart ayında projenin birinci aşama fonunun kapanacağını, projeye dahil illerden bu zamana kadar yüzde 80 ilerleme beklediklerini söyledi. Özevren,“Kırsalda projeden beklenti büyük. Belirlenen yatırımlarda önemli ilerleme sağlayarak kırsalda amaçlanan refahı daha kısa sürede getirmek istiyoruz. Önümüzdeki süreçte proje Çankırı ve Kahramanmaraş illerimizde de uygulanacak. ”dedi. 

Çalıştayda konuşma yapan Adana İl Tarım ve Orman Müdürü Muhammet Ali Tekin de projeden sahada beklentinin çok yüksek olduğunu belirterek, bu beklentileri Adana genelinde bu yıl içinde gerçekleştirmek istediklerini ifade etti. Tekin, proje kapsamın yapılan satın almaların bir kısmının yerelde yapılmasının alınan malzemelerin kalitesi ve projeden beklentiye olumlu katkı sağlayacağını da vurguladı.

Konuşmaların ardından çalıştay toplantılarına başlandı. Adana, Mersin, Osmaniye; Kastamonu, Sinop ve Bartın’daki durum gözden geçirilip, maliyet, sosyal gelişim ve iletişim konularındaki ilerleme durumu misyon ile paylaşılarak görüş ve önerilerde bulunulacak.
adana kırsal dezavantajlı alanlar kalkınma projesi