Türkiye'de kivi dikim alanları her geçen gün artmasına rağmen, kivi üretimi ihtiyacı karşılamıyor. Ordu Kivi Üreticileri Birliği Başkanı Yusuf Uzunlar, Türkiye'nin kivi ihtiyacının yalnızca yüzde 60'ının karşılandığını belirtti.
Bölgede fındıktan vazgeçerek kivi diken üretici sayısının arttığını belirten Ordu Kivi Üreticileri Birliği Başkanı Yusuf Uzunlar, Türkiye'de kivi dikim alanlarının her geçen gün artmasına rağmen, kivi üretiminin ihtiyacı karşılayamadığını kaydetti.
İhtiyacın yüzde 60'ını karşılayacak kadar kivi üretimi olduğunu belirten Uzunlar, yeteri kadar kivi üretilemediği için zaman zaman kivi ithal edildiğini söyledi.
Bu durumdan rahatsızlığını dile getiren Uzunlar, " Ülkemizin bazı bölgelerinde kivi yetişmesine rağmen kivi üretimine çok fazla eğilmiyoruz. Durum böyle olunca da Türkiye'ye giren ithal kiviye engel olamıyoruz. Bunun için de özellikle Karadenizli üreticilerimize büyük iş düşüyor. Eğer kivi ile ilgili üretimimizi artırırsak bu açığı kapatabiliriz." Dedi
Mevcut kivi bahçelerinde ürünün kaliteli yetişmesi için üreticilerin dikkat etmesi gereken noktalar olduğunu ifade eden Uzunlar, kivi için suyun önemli olduğunu, su olmazsa kivinin meyve veremeyeceğini verse bile meyvesinin kalitesiz olacağını anlattı.
Kivinin hassas bir meyve olduğunu ve günün belirli saatlerinde sulanması gerektiğini anlatan Uzunlar, kivi ağacı için gübreleme ve budamanın da önemli olduğunu kaydetti.
Uzunlar, tüm bunlar düzenli yapılırsa üreticilerin kaliteli ürünler elde edebileceğini ifade etti.
Kivi hasadının Ekim ayının sonu ile Mart ayının ilk haftasında başlanacağını hatırlatan Uzunlar, fiyat konusunda ise beklentilerinin yüksek olduğunu söyledi.
Devlet destekleri depremzede üreticilerin yaralarını sarıyor,...
Devamını Oku ->
Türkiye’nin önemli sulak alanlarından Gediz Deltası, kuraklığa...
Devamını Oku ->
Çorum'un Osmancık ilçesinde, elektrik akımına kapılarak...
Devamını Oku ->
Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Programı ile kurulan...
Devamını Oku ->
Edirne'de çiftçilik yapan İlter ailesi, yılın dört mevsimi...
Devamını Oku ->
Ağrı’da, Jeotermal Isıtmalı Sera Tarıma Dayalı İhtisas Organize...
Devamını Oku ->
Meyve sebze tedarikçisi Ahmet Demir, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı...
Devamını Oku ->
Ramazan ayı yaklaşırken Niğde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü...
Devamını Oku ->