Konya’da çoban eğitimi sürüyor

17 January Monday, 2022
Türkiye’nin önemli küçükbaş hayvancılık merkezlerinden Konya’da çobanların eğitimi sürüyor. Eğitimlerini tamamlayan çobanlara da başarı sertifikaları veriliyor. Son verilere göre ise 2021'de 3 bin 200'ün üzerinde çobana sertifika almaya hak kazandı.
Konya’da çoban eğitimi sürüyor Küçükbaş hayvancılığında Türkiye’nin önemli şehirlerinden olan Konya’da çobanlık eğitimleri sürüyor. Eğitimlerini başarıyla tamamlayan çobanlar sertifikayla tescilleniyor.

Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği TÜDKİYEB Genel Başkanı Nihat Çelik, 2021'de 3 bin 200'ün üzerinde çobana sertifika verildiğini bildirdi.

Çobanlığın ata mirası ve kutsal bir meslek olduğunu vurgulayan Çelik, şöyle devam etti: "Eskiden çobanın adı anılmazken, mevcut hükümet döneminde binlerce çobanımız il ve ilçe tarım müdürlüklerinde eğitimden geçti, sertifikasını aldı ve istihdam desteği sağlandı. Bu vesileyle çobanlığı saygın bir meslek olarak görüyoruz. Bunun yanında çobanların yaşam koşullarının da iyileştirilmesi yine hükümetimizin ve bakanlığımızın işidir. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin özellikle son bir yılda bizim için yaptığı güzel hizmetleri oldu. Göçer hayvancılıkla ilgili yaşanan sıkıntıların tamamı giderildi. Kayıt altına alınamayan hayvanlar küpelenerek kayıt altına alındı. Sürü büyütme ve yenileme desteği 100 liradan 125 liraya çıkarıldı. Çoban istihdam desteği ise 5 bin liradan 6 bin liraya çıkarıldı."

Çelik, bu yıl küçükbaş hayvan sayısını 75 milyona çıkarmayı hedeflediklerini kaydetti.
konya çoban eğitim küçükbaş sertifika tarım orman tüdkiyeb