Koruma altındaki ceylanların sayısı artıyor

14 June Monday, 2021
Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü TİGEM’e bağlı Ceylanpınar Tarım İşletmesinde koruma altında bulunan ceylanların sayısı her geçen yıl artıyor.
Koruma altındaki ceylanların sayısı artıyor Üzerine türküler yakılan ve Ceylanpınar ilçesine adını veren ceylanların sayısı artıyor. Koruma altına alındıkları 1977 yılında sadece 23 adet kalan ceylanların sayısı Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğüne bağlı Şanlıurfa Ceylanpınar Tarım İşletmesinde tekrar artmaya başladı.

TİGEM Ceylanpınar Küçükbaş Hayvancılık Şube Şefi Gökhan Tükenmez 1950'li yıllarda Gaziantep'ten Mardin'e kadar uzanan sahada yaşam süren ancak kaçak avcılık nedeniyle sayıları azalan ceylanların korunmaya alındığını söyledi.

İlçeyle özdeşleşen ceylanların bakımlarının büyük bir titizlikle gerçekleştiğini anlatan Tükenmez, "İşletmemizde 368 tane erkek, 300 tane dişi olmak üzere toplam da 668 tane ceylanımız bulunmakta. Şu an doğum sezonunun ortasındayız. Bu yıl için yaklaşık 300 yavru beklemekteyiz." dedi.

Tükenmez, doğumların devam ettiğini ve yavruların kendileri için çok kıymetli olduğunu belirterek, "Ceylanları doğum sezonunda 3 vardiya olarak takip ediyoruz, yavrular hepimizi heyecanlandırıyor ve sevinç yaratıyor. İşçiden tutun da müdürümüze kadar şu an herkes büyük bir heyecanla ceylan doğumlarını takip ediyor." ifadelerini kullandı.

Ceylanpınar Tarım İşletmesi ceylanların yanı sıra, yaban koyunu ve keçilerine de ev sahipliği yapıyor.
Şanlıurfa ceylan nesli koruma