Kütahya'da 45 iş günü süren kampanya kapsamında 165 bin küçükbaş hayvana koyun-keçi vebası aşısı, 130 bin büyükbaş hayvana da şap aşısı uygulandı.
Kütahya'da, 45 iş gününde 165 bin küçükbaş hayvana koyun ve keçi vebası aşısı, 130 bin büyükbaş hayvana da şap aşısı uygulandı. Ekipler, günde ortalama 6 bin 555 hayvanı aşıladı.
Kütahya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Fatih Satıcı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nca koyun ve keçi vebası (PPR) hastalığı ile mücadelenin yanı sıra Türkiye'deki koyun ve keçilerin kayıt altına alınmasına ilişkin 2010-2012 yıllarında 3 yıllık proje uygulandığını söyledi.
Satıcı, proje kapsamında uygulanan küpeleme çalışmalarının, koyun ve keçiler için kimliklendirme, kayıt altına alma ve gıda güvenliği bakımından önemli olduğunu anlattı.
Merkeze bağlı Kızılcakaya köyünde yaşayan küçükbaş hayvan yetiştiricisi Mahmut Eksen de, aşılanan koyunlarının hastalığa karşı daha dirençli hale geldiğini belirtti.
Yetiştiricilere hayvanlarını aşılatmalarını öneren Eksen, "Yaptırdım aşımı, artırdım aşımı" ifadesini kullandı.
Samsun'un Bafra ilçesinde, 2025 yılında ekimi yapılan tütünün...
Devamını Oku ->
Bahar mevsiminin gelmesiyle birlikte meyveciliğin merkezi...
Devamını Oku ->
Ankara'da sürdürdüğü şehir hayatını bırakan Nurcan Göçmen,...
Devamını Oku ->
Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timi, flamingolar için 24 saat...
Devamını Oku ->
Doğa Koruma ve Milli Parklar ekipleri Kahramanmaraş’ta yaralı...
Devamını Oku ->
Ordu İl Tarım ve Orman Müdürü Bayram Ay bayram tatilinde...
Devamını Oku ->
Bursa'nın Karacabey ilçesinde Yağışların ve Uludağ'daki karların...
Devamını Oku ->
Kışı karlar altında geçiren Van’da yağışlar barajlardaki su...
Devamını Oku ->