Kum zambakları Hatay sahillerini süslüyor

27 September Thursday, 2018
Dünyada nesli tükenmekte olan bitkiler arasında gösterilen, bu nedenle 2016 yılında Doğa Koruma Birliği’nce koruma altına alınan kum zambakları Hatay sahillerini süslüyor. Arsuz İlçesi’ne bağlı Gökmeydan ve Akçalı sahillerinde nadir görülen kum zambakları etkileyici bir manzara oluşturuyor.
Kum zambakları Hatay sahillerini süslüyor Kum zambakları… Güzel görünümlü sahillerde yetişen bir zambak türü. 2016 da nesli tehlikede olduğu için koruma altına alınan kum zambakları Hatay sahillerini süslüyor. Arsuz ilçesi Gökmeydan ve Akçalı sahillerinde nadir görülen kum zambakları etkileyici bir manzara oluşturuyor. Tarım ve Orman Bakanlığı’nca 2016 yılında yapılan çalışmalar kapsamında Doğa Koruma Birliği tarafından koruma altına alınan bitkinin neslinin devamı için Hatay'da da çalışmalar yürütülüyor.

Arsuz İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'nde görevli Ziraat Mühendisi Mustafa Baysal kum zambağının önemli bir tür olduğunun altını çizerek “Kum zambağı endemik bitkisi olduğu için birçok alanlarda kullanılıyor. Doğal olarak böyle güzel olarak yetişen bir bitki ilçemizde de artık yaşamı tehlike altındadır. Sahillerdeki yaşam alanları doğa tahribatı nedeniyle daralmaktadır.” dedi.
 
kum zabak Hatay koruma