“Kurbanlıkları küpe numarası ile kontrol edin”

30 April Thursday, 2026
Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi hayvan pazarlarında hareketlilik başladı. Tarım Orman Ekranına konuşan Hayvancılık Genel Müdürü Salih Çelik, vatandaşlara uyarılar ve hatırlatmalarda bulundu. Genel Müdür Çelik, küpe numarasıyla hayvanın bütün bilgilerinin görünebileceğini söyledi.
“Kurbanlıkları küpe numarası ile kontrol edin”
Haber: Cem Bayan
Kamera: Umut Sarıerik
 
Kurban Bayramının yaklaşmasıyla canlı hayvan pazarında tatlı telaş başladı.

İl ve ilçelerde kurulan hayvan pazarlarında hareketlilik sürerken başka şehirlere gidecek hayvanların nakil işlemleri de devam ediyor.

Bayram öncesi Tarım Orman Ekranına konuşan Hayvancılık Genel Müdürü Salih Çelik, vatandaşlara uyarılar ve hatırlatmalarda bulundu.

Genel Müdür Çelik, “Son 4 yıl ortalamalarına göre bir bayramda 850-900 bin büyükbaş, 2 buçuk milyona yakında küçük baş hayvan kurban ediliyor. Bu yıl hayvan varlığımız kurban talebine yetip de artmakta. 81 ilde bu sene de hayvan hareketliliği konusunda uyarılarımızı yaptık ve hayvan kontrol noktalarıyla varsa hastalıklar hemen müdahalede bulunacağız.” dedi.

Küpe numarasının Tarım ve Orman Bakanlığının mobil uygulaması Tarım Cebimde üzerinden sorgulatılabileceğini de ifade eden Çelik sözlerini şöyle tamamladı “Küpe numarası girilen hayvanın kaç yaşında olduğu, nereden geldiğini, hangi ırktan olduğu ve aşı durumunu anında görebilirler. Bu nedenle vatandaşlarımız küpe numaralarına mutlaka dikkat etmeli.”

Kurban Bayramı 26 Mayıs Salı Arife günü başlayıp 30 Mayıs Cumartesi günü sona erecek.
kurban uyarı küpe bayram tarım cebimde