Kurduğu değirmen ile ata tohumuna sahip çıktı

01 April Thursday, 2021
Ata mirası buğday tohumuna sahip çıkıp değirmen kuran kadın üretici Hümeyra Hanım Baki, ürünlerini yurdun dört bir yanına pazarlıyor.
Kurduğu değirmen ile ata tohumuna sahip çıktı Kars’ta yaşayan Hümeyra Hanım Baki, destekle kurduğu değirmen ile ata tohumuna sahip çıktı.

Üretim serüvenine kavılca tohumuyla ilgili araştırmalar yapıp makaleler okuyarak başlayan Baki, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı KOSGEB’e başvurdu. Başvurusunun kabulü üzerine Kars Organize Sanayi Bölgesi'nde değirmen kurdu.

Kurduğu değirmen ile ata tohumundan un üretimi yapan Baki, ürünlerini yurdun dört bir yanına gönderir oldu. Baki, yoğunlukla Ege, Akdeniz ve Marmara bölgelerinden gelen siparişlere yetişmeye çalışıyor.

Baki, “ Gelecek vadeden bir ürün olduğu için bu işe böyle gönül verdik. Allah devletimizden razı olsun, devletimizin de büyük desteğiyle KOSGEB'e başvuru yaptık. Onların da desteğiyle değirmenimizi kurduk. Burada un, bulgur işliyoruz. Kavılca unun girdiği her yerde kullanılır. Kavılca zor bir ürün, 7 tane kavuzu vardır ve o kavuzundan ayırmak için kırarak işlemi yapıyoruz. Türkiye'nin her yerine kargo ile gönderim yapıyoruz." dedi.

Baki, en çok Ege, Akdeniz ve Marmara bölgelerinden sipariş aldıklarını belirterek, ürünleri taze olarak müşterilerine göndermek için çabaladığını dile getirdi.

İşine gönül verdiğini anlatan Baki, "Atalık bu tohumun genetiğiyle hiç oynanmamış ve sağlıklı bir ürün. İşimi de çok severek yapıyorum, kadın her şeyi başarır." ifadesini kullandı.

KOSGEB İl Müdürü Lütfullah Aktaş ise kavılca tohumu ile ilgili desteklerin sürdüğünü belirtti.
kars kavılca tohum buğday un ata Hümeyra Hanım Baki kadın girişimci